Gå til hoved-indhold

God sex behøver ikke at være perfekt

fem idéer til et tilfredsstillende kærlighedsliv

Sex er en vidunderlig ting - hvis ikke den smukkeste ting i verden. Det giver os en lille pause fra hverdagen og giver os mulighed for at fordybe os i behagelige følelser i et par øjeblikke. God sex bringer os lidt tættere på den person, som vi tilbringer disse øjeblikke sammen med. Og det giver os små gysninger af lykke, som nogle gange varer et stykke tid og giver os ny styrke til de opgaver, der venter forude. Men hvad er egentlig god sex? Hvad kan vi gøre for at gøre det virkelig så vidunderligt som i vores fantasi og i alle de romantiske film? For nogle gange går det ikke helt som vi ønsker det. Og et utilfredsstillende sexliv kan hurtigt blive en udfordring for et forhold. Hvordan kan dette undgås? Vi ønsker dig de sensuelle øjeblikke, der får dig til at danse indeni. Derfor har vi fem trin til dig, som gør det muligt:

Trin 1

Befri dig selv fra præstationspres og perfektionisme! God sex kan simpelthen være ...

Du har sikkert oplevet det før og måske endda set det i "How i met your mother": Du planlægger den perfekte nytårsaften i ugevis og i minutiøse detaljer - og så går alting galt igen, og aftenen varierer fra middelmådig til total katastrofe. Grunden til dette er forholdsvis enkel: din egen perfektion kommer i vejen. Jo mere detaljeret du planlægger noget, og jo højere dine forventninger er, jo større er chancen for, at noget ikke går godt, og at du får dårlig samvittighed over det. Du er også anspændt. Og når man er anspændt, er det meget lettere at begå fejl. Befri dig selv fra disse ting, og gå mere afslappet til værks - især når det kommer til sex. Dit kærlighedsliv er ikke en konkurrence, du behøver ikke at bevise noget over for nogen. Det gælder både for hinanden og for jer som par i forhold til andre. Der er ingen regler for, hvor godt sex skal være. Der er heller ingen regler for, hvor ofte I har sex som et lykkeligt par. Sammenlign ikke jer selv med andre, men fokuser hellere på jer selv. Du har altid lov til at gøre det, der får dig til at føle dig godt tilpas. Uden forventningspres bliver det som regel meget bedre, end du havde forestillet dig.

Trin 2

Bliv involveret i situationen - og forbliv spontan.

Det første skridt går hånd i hånd med en vilje til først at sætte sig ind i situationen på en helt uvildig måde. Måske havde du oprindeligt forestillet dig noget helt andet, eller der sker pludselig noget, som du ikke havde forventet. Er det en dårlig ting? Tværtimod: Uforudsete øjeblikke giver os mulighed for at få nye og ofte meget spændende oplevelser - hvis vi ikke står i vejen for dem. En velment massage kan f.eks. pludselig blive til et varmt kærlighedseventyr. Eller den planlagte ugentlige sex kan blive til en hyggelig hyggeaften, hvilket er mindst lige så dejligt på sin egen måde. Måske er I pludselig trætte, og i stedet for det håbede klimaks falder I i søvn tæt omsluttet af hinanden. Vil du virkelig være vred over det? Eller vil du hellere nyde at dele disse særlige øjeblikke med hinanden? Måske vil din kæreste overraske dig med noget nyt - og I vil uventet få den bedste sex i jeres liv. Giv altid begivenhederne en chance, involver dig i situationen, og vær spontan. Så længe du ikke krænker dine principper eller skader andre i processen, er dette den bedste forudsætning for god sex.

Trin 3

Vær åben og hav mod til at eksperimentere.

Mennesker er vanedyr. Vi har en tendens til at gøre tingene på samme måde igen og igen og ændrer ikke meget, så længe det fungerer. Men det fører ofte til, at tingene mister deres tiltrækningskraft med tiden. For sex er denne form for vane hurtigt en nydelsesdræber. Derfor er det godt at være lidt mere åben og prøve noget nyt. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal prøve en ny stilling hver dag. Det er nok at nærme sig de øjeblikke, hvor I er sammen, med et nyt perspektiv: I stedet for den velkendte rutine kan I udforske den anden krop på en ny måde, variere måden, I rører hinanden på, måske endda bruge køkkenbordet i stedet for sengen eller sofaen. Hvis I opdager, at I begge er blevet lidt mere eksperimenterende, kan sexlegetøj også være et godt supplement. Der er så mange muligheder - og små fælles oplevelser styrker båndet. Det gælder i øvrigt ikke kun for sex, men også for mange andre områder i livet.

Trin 4

God sex er også ensbetydende med snak - så tal om dine tanker, oplevelser og ønsker.

For mange mennesker er sex desværre stadig et tabu-emne, som man næsten aldrig taler om. Men hvordan kan du vide, hvad din partner kan lide, hvis I ikke taler om det? Åbenhed kan være utroligt attraktivt her. For god sex er først og fremmest muligt, når du kender dine ønsker, og når du ved, hvad der virkelig får den anden person til at gå amok. I kombination med åbenhed og lidt eksperimentering åbner der sig oplevelser for dig, som du kun kunne drømme om før. Nogle gange er det bare små ting, der gør en stor forskel. Så tal med hinanden - det er det hele værd! Det gælder i øvrigt også for øjeblikke i midten: Giv hinanden hints, og vis hinanden, når noget er særligt spændende for jer. Du kan gøre det med ord, men også med fagter, udtryksfuld åndedræt eller stønnen. Især mænd finder dette svært i begyndelsen - men effekten er så meget desto mere bemærkelsesværdig.

Trin 5

Skab de bedste betingelser for at slukke sammen.

Forestil dig, at du er på et følelsesmæssigt højdepunkt, og pludselig ringer telefonen. Eller du skifter plads, og pludselig blænder loftslampen dig på en yderst irriterende måde, eller den overfyldte skraldespand stirrer på dig med sløve øjne. For at du ikke mister lysten på grund af sådanne forstyrrende faktorer, bør du skabe en god atmosfære på forhånd: med behagelig belysning (f.eks. stearinlys), stemningsfuld musik og så lidt plads som muligt til forstyrrelser af enhver art som muligt. Du ved bedst, hvad der er godt for dig - så skab situationen, som du vil have den. Uden den førnævnte perfektionisme, naturligvis. Og det kan også gå anderledes med en quickie. Bare på en sådan måde, at man kan engagere sig i hinanden og nyde det. Det samme gælder for dit sind: Hvordan kan du have god sex, hvis dine tanker stadig er på to-do-lister eller den kommende eksamen? Giv plads til hinanden og hold jeres sind så fri som muligt fra andre ting. Det kan du jo tage dig af senere. Eller du kan vente med at elske, indtil disse opgaver er udført. Det er bedst at afklare på forhånd, hvad der er vigtigt for selve sexet. For hvis I skal diskutere præventionsspørgsmål midt i elskovet eller bruge minutter på at lede efter kondomer, vil sagen sandsynligvis blive løst med det samme, eller den efterfølgende sex vil i bedste fald være okay. Hvis du i stedet tager det rigtige kondom på, får du en problemfri overgang fra forspil til den hede fase og kan give dig helt hen og give slip. I kan forresten også tage en legende tilgang til at tage kondomet på og lave et ritual ud af det sammen. I stedet for en irriterende afbrydelse vil du varme dit ønske endnu mere op. Prøv det bare.

Og nu? - Nyd øjeblikket med god sex.

Med vores fem trin kan du skabe de bedste betingelser for god sex - så begynd med det samme, og nyd tiden sammen. Når det drejer sig om prævention, kan du naturligvis regne med MISTER SIZE. Du kan finde ud af hvorfor her:

Og hvis du har andre gode idéer, er du velkommen til at dele dem med os. Du skal blot skrive en kommentar eller en besked til os. Vi ser frem til det.

Mister Size
Flere artikler

Sådan tager du et kondom rigtigt på - hvordan du gør det, uden at det er irriterende

Læs nu

Venskab+, mingles, åbne forhold og polygami - hvad er det med moderne parforholdsmodeller?

Læs nu

Uanset hvor stor eller lille - jeg elsker min penis

Læs nu