Gå til hoved-indhold

Ofte stillede spørgsmål om kondomer og kondomstørrelser

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på alle dine spørgsmål om kondomer, din kondomstørrelse og MISTER SIZE som dit passende kondom.

Med visionen om "Excellence in Condoms" arbejder vores kreative team hos Vinergy konstant på at gøre kondomer endnu bedre - endnu mere sensuelle. Vores påstand: Sex med kondom skal være lige så godt som uden kondom! Det er vi forpligtet til hver dag. Efter næsten 20 års passion og erfaring med kondomer i den rigtige størrelse har vi derfor lanceret Mister Size. MISTER SIZE er kondomet, der ligner et kondom, som beskytter som et kondom - men som slet ikke føles som et konventionelt kondom, når det er i brug. Hvorfor? Fordi mænd og kvinder næsten ikke føler noget som helst. Men det er ikke kun den ubetydelige tykkelse, der er en mærkbar nydelsesforstærker: MISTER SIZE fås i syv forskellige størrelser - enhver mands bedste stykke tøj er jo meget individuelt.

Vil du gerne vide mere om fordelene ved Mister Size? Du kan finde alt her

Her kandu nemt og bekvemt måle din kondomstørrelse med 3 forskellige metoder

Sikkerheden af præventionsmetoder beregnes i henhold til Pearl-indekset, men intet præventionsmiddel er 100 % sikkert. Kondomer har et Pearl-indeks på 2-12, hvilket betyder, at ud af 100 kvinder, der bruger kondomer i et år, vil 2-12 blive gravide. I de fleste tilfælde skyldes dette høje antal ansøgningsfejl. Du kan læse mere om korrekt brug i FAQ 18. Men når det gælder beskyttelse mod kønssygdomme som f.eks. hiv, syfilis, gonoré, hepatitis B og hepatitis C, giver et kondom et meget højt beskyttelsesniveau.

Kondomer er gummiagtige, tynde hylstre, som bruges under sex for at beskytte mod uønskede graviditeter og kønssygdomme. De skal trækkes over den erigerede penis før samleje og er et af de få præventionsmidler til mænd ud over sterilisation.

Kondomer har faktisk ikke nogen bivirkninger. Men hvis du har latexallergi, kan de udløse en allergisk reaktion. Ca. 2 % af alle lider af latexallergi, og derfor skal de bruge latexfrie kondomer.

Andre bivirkninger såsom kvælning, glidning eller tab af følelse reduceres eller undgås helt, hvis du bruger et kondom i den rigtige størrelse.

Næsten halvdelen af alle par (48 %) bruger p-piller, mens den anden halvdel (47 %) bruger kondom. Alle andre præventionsmidler udgør kun en lille del. Nogle par bruger naturligvis flere præventionsmidler på samme tid, f.eks. kondom og p-piller.

De fleste mænd bruger kondomer som prævention. For at et kondom virkelig kan beskytte dig, er det vigtigt, at du ved, hvordan du bruger et kondom korrekt, og at du bruger den rigtige størrelse kondom. Ud over at beskytte mod graviditet beskytter kondomer også mod kønssygdomme sammenlignet med andre præventionsmidler.

Kondomer er underlagt loven om medicinsk udstyr og skal derfor certificeres. Dette kan genkendes på CE-mærket på emballagen. For at sikre, at kondomet virkelig er sikkert, skal det passe perfekt. Et for lille kondom kan lettere rive i stykker, og et for stort kondom kan lettere glide af.

Ja, alle mænd kan bruge kondomer. Uanset penisstørrelse og -form findes der et passende kondom, f.eks. Mister Size, i 7 forskellige størrelser fra en nominel bredde på 47 mm til en omkreds på 69 mm. Desuden er alle kondomer strækbare. Erektionsproblemer skyldes ofte, at kondomer ikke passer. For latexallergikere findes der latexfrie kondomer, men desværre endnu ikke i så mange forskellige størrelser.

Ja, men man skal kunne pumpe 18 liter luft ind i kondomer, uden at de sprænger. Det er dog vigtigt, at du ved, hvordan du tager dem på og bruger dem under samleje. De mest almindelige årsager til, at et kondom går i stykker, er enten forkert anvendelse, forkert kondomstørrelse eller uhensigtsmæssig opbevaring.

Ja, for ved oralsex kan sæd komme ind i kroppen gennem munden og udløse en hiv-infektion. Særligt tynde kondomer, som f.eks. Mister Size, er også velegnede til oralsex.

Hvis erektionen svækkes, når kondomet tages på, skyldes det som regel, at manden er bange for at gøre noget forkert, når han tager det på, eller fordi du ikke er så sikker, som du gerne ville være, når du åbner kondomet. Det er især unge, uerfarne mænd, der rammes af dette. Det hjælper at bruge kondomer selv først og at øve sig i at bruge dem, også under onani. Når du så er fortrolig med dem, kan du selv bruge kondomet under samleje eller få din partner til at sætte det på dig.

Det skete: Kondomet er gået i stykker. For at undgå en uønsket graviditet er der mulighed for at tage en "morgen-pille". P-pillen tages højst 48 til 72 timer efter kondomulykken. Indtagelsen bør dog under alle omstændigheder drøftes med en gynækolog eller apoteker, da det er vigtigt at være lægeligt informeret om effektivitet og bivirkninger.

Hvis kondomer altid har været for store til dig, kan du prøve Mister Size 47 eller 49. Disse kondomer har en nominel bredde på 47 eller 49 mm og er derfor mindre end de 52-54 mm brede kondomer fra apoteket.

Som udgangspunkt er alle vandbaserede glidecremer egnede til brug med Mister Size kondomer. Desuden bør du altid tjekke emballagen for at se, om producenten anbefaler, at du bruger dem sammen med kondomer. Oliebaserede smøremidler, såsom silikoneolie, bør ikke bruges sammen med Mister Size-kondomer, da de angriber latexen.

Alle kondomer, uanset om de er tynd- eller tykvæggede, er underlagt den samme europæiske standard EN ISO 4074, som f.eks. siger, at man skal kunne pumpe 18 liter luft ind i et kondom, uden at det brister. Det betyder, at tynde og tykke kondomer opfylder de samme sikkerhedsstandarder.

  1. Kondomer skal altid opbevares køligt og tørt. Direkte udsættelse for varme gør kondomer skøre. Det er også vigtigt, at forseglingsfilmen er ubeskadiget, og at sidste holdbarhedsdato ikke er overskredet.
  2. Når du river forseglingsfilmen op, må du ikke bruge skarpe genstande som tænder eller fingernegle, så kondomet ikke beskadiges.
  3. Kontroller, i hvilken retning kondomet kan rulles ud. Hvis den ikke kan rulles ud, er den blevet lagt forkert på penis. Men sæden kan allerede have nået kondomet. Derfor skal du ikke bare vende det om, men bruge et nyt kondom!
  4. Hold reservoiret med tommelfinger og pegefinger, så der ikke er nogen luftpude. Træk forhuden lidt tilbage, og rul kondomet helt over den stive penis fra reservoiret.
  5. Og et lille tip: Hav altid kondomer klar til brug i nærheden, så du kan komme i gang med det samme uden at skulle lede efter dem :-)

Ja! Mister Size kondomer er veganske. Mister Size kondomer indeholder ingen animalske ingredienser eller animalske biprodukter, der er ikke anvendt animalske ingredienser eller biprodukter i fremstillings- og produktionsprocessen, og de er ikke testet på dyr.

Kondomer bør som regel kun opbevares ved temperaturer på op til 30 °C i længere tid. Du bør heller ikke opbevare kondomer permanent i direkte sollys. Kortvarig opbevaring i 3-4 dage i ekstrem varme på op til 40 °C, f.eks. under transport med posten, i bilen eller på en pakkestation, er dog mulig uden problemer. Så selv om sommeren kan du bestille dine kondomer online eller tage dem med dig på rejsen uden bekymringer. Du kan finde flere oplysninger her.

Kondomer beskytter ikke kun mod uønskede graviditeter, men også mod sygdomme som aids og gonoré. Kondomer er derfor mere end blot et præventionsmiddel. Med den rigtige kondomstørrelse giver et kondom også den bedst mulige sikkerhed og fuld følelse. Samtidig behøver din partner ikke at frygte hormonernes bivirkninger, når han/hun tager p-piller.

Nej, længden på kondomet er ikke vigtig, du kan rulle det ud så langt som du har brug for. Det er vigtigt, at kondomet er bredt, fordi det er afgørende for, om kondomet sidder godt. Kondomets bredde kaldes kondomstørrelsen. Med den rigtige kondomstørrelse sikrer du dig den bedst mulige sikkerhed og den bedst mulige følelse under sex, fordi intet glider af eller trykker ubehageligt.

Vi lader vores Mister Size-kondomer producere i Malaysia af bæredygtige årsager, da det naturgummi, vi har brug for, vokser der, og vi kan dermed undgå unødvendige transportveje for materialer. Vores kondomer er fremstillet af Karex, som er verdens største kondomproducent. Vores team har været på stedet flere gange og kender produktionsstedet samt de personer fra produktions- og kvalitetsafdelingen, der tager sig af TOP-kvaliteten. Du kan finde mere detaljerede oplysninger om social og miljømæssig bæredygtighed hos Karex her under "Social ansvarlighed".

Få endnu mere at vide om kondomer

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Seksuel viden om kondomer

Bestem den rigtige kondomstørrelse i 4 enkle trin

Det er vigtigt at bruge den rigtige kondomstørrelse for at opnå en god beskyttelse. Her kan du finde ud af, hvordan du finder den rigtige størrelse i 4 nemme trin.

Kondom Anwendung
Vores tips til kondomer

Brug af kondomer

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bruger kondomer? Her er de vigtigste tips, før du bruger kondomer.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Seksuel viden om kondomer

Kondomer og kondomstørrelser: Alle dine spørgsmål besvares

Alt, hvad du kan spørge om kondomer og kondomstørrelser, er besvaret i dette indlæg. Klik nu for at læse mere.