Gå til hoved-indhold

Brug af kondomer - den officielle guide for Mister Size

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bruger kondomer? Hvordan bruger jeg et kondom korrekt? Få mere at vide om brug af kondomer her.

Før du går i gang

Kondomer fra Mister Size er grundlæggende nemme at bruge og sjove at bruge. Når de bruges korrekt, hjælper de med at forhindre graviditet og overførsel af seksuelt overførte sygdomme. For at opnå optimal beskyttelse bør du kende eller finde ud af, hvilken kondomstørrelse der passer til dig. Du finder alle instruktioner om kondombrug i slutningen af denne artikel og naturligvis officielt i hver kondompakke.

Når du har fundet det rigtige kondom, skal du se nærmere på den enkelte kondompakning og kontrollere, om den er beskadiget. Hvis indpakningen er tydeligt beskadiget, skal du smide kondomet væk. Af hensyn til din egen og din partners sikkerhed bør du kun bruge ubeskadigede kondomer.

Før du tager kondomet på, skal du have en fuld erektion. Prøv ikke at sætte kondomet på din penis, før den er hård. Hvis din penis er hård, kan du tage kondomet på, men det skal altid gøres før den første kontakt med din partner, fordi der nogle gange kan komme en lille mængde sæd ud før orgasmen.

Trin-for-trin-vejledning til anvendelse af kondom

Det er meget nemt at tage et kondom på. Vi har allerede beskrevet i detaljer, hvordan du tager et kondom korrekt på i en separat blogartikel.

Direkte til vejledningen

Efter brug

Så hurtigt som muligt efter orgasmen, men under alle omstændigheder før du bliver slap, skal du trække penis med kondom helt ud af din partner. For at være på den sikre side er det bedst at holde kondomet, mens du trækker det ud, for at undgå, at kondomet glider af og muligvis lækker sæd.

Efter brug må du ikke smide det brugte kondom eller andre genstande, der ikke er toiletpier, i toilettet. Ellers kan dine afløb blive blokeret på et tidspunkt, og ingen ønsker den slags problemer efter den bedste ting i verden. Kondomer bør altid smides i det normale husholdningsaffald.

De vigtigste tips, før du bruger Mister Size kondomer

 1. Hvis der er behov for yderligere smøremiddel, skal du bruge vandbaseret smøremiddel.
 2. Brug ikke oliebaserede smøremidler som vaseline, mineralolie og kropscreme, da disse kan svække kondomet og forårsage senere fejl på produktet. Dette gælder også for visse topiske lægemidler (lokalt påførte lægemidler som salver eller cremer), der påføres penis eller skeden. Hvis du er usikker på virkningerne af den medicin, du bruger i kombination med kondomer, skal du spørge din læge eller apoteker.
 3. Brug ikke kondomet, hvis gummimaterialet er klistret eller skørt, eller hvis den enkelte emballage er tydeligt beskadiget.
 4. Opsøg en læge hurtigst muligt eller i det mindste inden for 72 timer, hvis et kondom lækker eller brister under brug.
 5. Kondomer er kun til engangsbrug. Genbrugte kondomer kan øge risikoen for skader og infektion.
 6. Når latexkondomer bruges korrekt, hver gang du har sex, hjælper de med at forhindre graviditet og reducere risikoen for at overføre hiv/aids og andre seksuelt overførte smitsomme sygdomme.
 7. Ingen præventionsmetode kan give 100 % beskyttelse mod graviditet eller overførsel af hiv og seksuelt overførte sygdomme. Hvis du har mistanke om, at du eller din partner er gravid eller er blevet smittet, skal du straks kontakte din læge.
 8. Dette produkt indeholder naturlatex, som kan forårsage allergiske reaktioner, herunder anafylaktisk chok. Hvis du er allergisk over for naturlatexprodukter, skal du kontakte din læge før brug.
 9. Opbevares køligt, tørt og uden direkte sollys.
 10. Holdes væk fra børn. Fare for kvælning på grund af oppustede eller ødelagte kondomer.
 11. Brugen af kondomer under oralsex øger risikoen for kvælning.
 12. Ved at bruge ekstra glidecreme under analsex kan du mindske risikoen for skader.
 13. Et kondom er et medicinsk udstyr til lægfolk - voksne mænd eller kvinder.
 14. Enhver alvorlig hændelse med produktet skal indberettes til producenten og den kompetente myndighed i den medlemsstat, hvor brugeren og/eller patienten er bosiddende.
 15. Disse kondomer er i overensstemmelse med de internationale standarder ISO 4074 / EN ISO 4074.

Er der stadig noget, der er uklart?

Har du spørgsmål om brugen af Mister Size kondomer? Du er velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular. Du kan også finde svar på mange spørgsmål i vores ofte stillede spørgsmål (FAQ).

Mister Size
Flere artikler

Sådan tager du et kondom rigtigt på - hvordan du gør det, uden at det er irriterende

Læs nu

Venskab+, mingles, åbne forhold og polygami - hvad er det med moderne parforholdsmodeller?

Læs nu

Uanset hvor stor eller lille - jeg elsker min penis

Læs nu