Gå til hoved-indhold

At tage et kondom korrekt på: Sådan får du det rigtigt første gang og de største fejltagelser

At sætte kondomet korrekt på er den vigtigste, men ofte også den mest irriterende del af sex, fordi der altid er denne dumme pause.

Denne vejledning hjælper dig med at sætte kondomet perfekt på på få sekunder, genkende problemer og undgå de største fejltagelser.

Vi har også tips til dig om, hvordan du kan gøre det hele endnu smukkere og endda meget erotisk for jer begge.

Så læs vejledningen grundigt, så er du sikker på at få arbejdet gjort.

Korrekt påsætning af kondom - trin-for-trin-vejledning

Med disse 6 trin er du og din partner på den sikre side, og det bliver en leg at tage et kondom på. I denne vejledning vil vi diskutere forhuden i trin 4. Hvis du er omskåret, kan du naturligvis springe dette trin over.

1. Følg instruktionerne i pakken

Selv om du har læst vejledningen til at tage et kondom på her, kan du altid læse vejledningen i kondompakken, hvis du er i tvivl. Her finder du alle de oplysninger, du skal bruge for at sætte kondomet korrekt på.

Åbner kondompakken

Når du har kondompakken i hånden, kan du blot rive den op med hånden langs den savtakkede side. Hvis det ikke fungerer så godt i et hjørne, hjælper det ofte at teste et andet hjørne.

Det er meget vigtigt, at du aldrig bruger sakse, knive, dine tænder eller andre skarpe eller spidse genstande til at åbne pakken.

Det kan beskadige kondomet, uden at du opdager det.

3. tag kondomet ud og hold det den rigtige vej rundt

Når du har åbnet pakken, kan du fjerne kondomet.

Før du tager den ud, skal du sørge for, at dine fingre er rene og fri for sæd eller dråber af lyst.

Hvis du har haft kontakt med kondomet, kan din partner blive gravid på trods af kondomet.

For at kontrollere, om du holder kondomet rigtigt, kan du holde det i spidsen og trække meget let i kondomets yderste ring.

Hvis den yderste ring danner en lille kant, er det den rigtige vej rundt. Hvis du har en gennemgående overflade og ikke kan trække ringen længere ned, er det den forkerte vej rundt.

4. træk forhuden tilbage, hvis du har en

Hvis du har en forhud, er det nu tid til at trække den så langt tilbage som muligt med den ene hånd. Din partner kan også hjælpe dig med 1 eller 2 hænder. Det vil også hjælpe dig med at holde din erektion og gøre det lidt sjovere.

5. sætte sig op og rulle ned

Vi er der næsten! Hold nu kondomet som en lille hat på spidsen af din penis, mens du holder det ved spidsen. Det gør du bedst med tommelfingeren og pegefingeren.

Sørg for, at der ikke er luft i spidsen, da det kan øge risikoen for, at kondomet brister, når du har taget det på.

Når luften er ude, og forhuden er trukket tilbage, kan du rulle kondomet ud så langt som muligt. Den skal dække hele penisens skaft, ned til bunden.

6. have det sjovt

Kondomet er på, luften er ude af spidsen, og kondomet er stramt? Godt, sådan bruger man et kondom korrekt, og nu er I klar til nogle vidunderlige øjeblikke sammen.

Hvis det ikke går så glat, er det bedst at tage noget glidecreme med dig. Det vil ikke kun føles bedre for jer begge, men det vil også beskytte kondomet mod at blive beskadiget af for meget friktion.

Du kan læse om, hvilke smøremidler der er særligt gode eller slet ikke gode her.

De mest almindelige problemer ved påsætning af kondom

Kondom er sat på den forkerte vej rundt

Hvis du ved et uheld kommer til at sætte kondomet forkert på, skal du altid bruge et nyt kondom, hvis du allerede har haft kontakt med spidsen af din penis.

Det er vigtigt, fordi der ellers kan være dråber af sæd på ydersiden af kondomet, som kan gøre din partner gravid.

Kondomet er svært at rulle ud eller ruller kun delvist ud

Hvis kondomet er svært at rulle ud, slet ikke kan rulles ud, eller hvis du kun kan rulle det delvist ud, er der to mulige årsager:

1. du har sat kondomet forkert på 2. du har den forkerte kondomstørrelse og forsøger at rulle et kondom ud, der er for lille.

I det første tilfælde skal du bruge et nyt kondom, som beskrevet ovenfor. I tilfælde 2 anbefaler vi, at du kontrollerer kondomstørrelsen senest inden næste gang, du har sex.

Hvis du bruger den rigtige kondomstørrelse, er det ikke kun nemmere at rulle kondomet ud, men det øger også din sikkerhed og forbedrer din følelse under sex.

Her finder du oplysninger og værktøjer, der kan hjælpe dig med at bestemme din kondomstørrelse.

Erektion forsvinder efter påsætning af kondom

Hvis du tager kondomet på og kort efter mister din erektion eller ikke længere kan holde den ordentligt, kan det også være et tegn på, at kondomet er for lille.

Derfor anbefaler vi, at du måler én gang.

Hvis kondomet er for stort

Hvis dit kondom er for stort, kan det let glide af, ikke sidde tæt nok og derfor ikke beskytte mod uønskede graviditeter eller kønssygdomme.

Derfor skal du altid sørge for, at du har den rigtige kondomstørrelse.

No-gos, når du tager et kondom på - fejl i anvendelsen, som du bør undgå

For at undgå ubehagelige overraskelser er der nogle få ting, du bør undgå for enhver pris. De fleste af disse ting lyder måske indlysende for dig, men du bør ikke glemme dem:

Gamle og beskadigede kondomer

Kondomer med udløbet udløbsdato, kondomer, der er blevet klemt i din pung eller har ligget for længe i varmen osv. hører ikke hjemme over din penis, men i restaffaldet.

Før kondomet sættes over penis, skal du kontrollere, at pakken og kondomet er ubeskadiget. Hvis der stadig er luft i pakken, som kan presses ud, bør du også kassere kondomet.

Massageolie og fedtede smøremidler

Kondomer hader fedt! Når de kombineres med olie, vaseline, smør osv., bliver de porøse og opløses på ingen tid.

Derfor skal du være forsigtig, når du masserer før sex - for du vil som regel stadig have olie på dine hænder og din krop bagefter. Det samme gælder, hvis du har smurt dine hænder med lotion på forhånd. Du kan finde flere oplysninger om dette i vores guide til glidecreme og kondomer!

Kondomstørrelsen er for lille eller for stor

Det kan hurtigt give bagslag at have sex med et kondom, der ikke passer, hvis man har et kondom, der ikke passer. Den sidder ikke ordentligt, kan kun tages på med magt, sprænger lettere, og du føler mindre.

For ikke at nævne risikoen for kønssygdomme og uønskede graviditeter. Derfor skal du altid bruge den rigtige kondomstørrelse.

Begynder uerfaren

Hvis du aldrig har taget et kondom på før, kan det hjælpe meget at øve dig et par gange på dig selv. Det vil give dig mere øvelse, hvilket kan hjælpe dig meget, når det er vigtigst.

Du vil ikke kun få mere selvtillid, men du vil også få det hurtigere gjort og se bedre ud i det hele taget.

Hvis din partner er mere erfaren, kan han eller hun også dække det for dig, hvis han eller hun har mere erfaring.

Du bør kun gøre særlige ting som at sætte kondomet på med munden, hvis din partner virkelig ved, hvordan man gør det, og kan gøre det uden risiko for dig.

Dråber af lyst og sæd på kondomet

Hvis du får dråber af lyst eller sæd på dine fingre og rører ved ydersiden af kondomet, er beskyttelsen væk.

Derfor er det vigtigt at holde hænderne rene.

Hvis du er i tvivl, skal du vaske dine hænder kortvarigt. Og hvis noget går galt, skal du bare bruge et nyt kondom.

Brug kondomer mere end én gang

Når du har sat et kondom på din penis, skal du smide det ud. Det er ligegyldigt, om du har ejakuleret eller ej.

Når kondomet er åbnet, skal det bruges eller bortskaffes.

Uplanlagt analsex

Hvis du ønsker at gå ind ad bagdøren, skal du være ordentligt forberedt, bruge et passende kondom og tilstrækkeligt glidecreme.

Ellers bliver det ikke kun smertefuldt og muligvis det sidste eventyr af denne art - der er også stor risiko for, at kondomet går i stykker på grund af friktionen.

Og det er noget, du for enhver pris vil undgå. Så forbered dig godt, og lad os så gå i gang med den pirrende oplevelse.

Konklusion - Påsætning af kondomer korrekt

Især de første par gange kan det være en udfordring at tage et kondom på korrekt og hurtigt, hvilket næsten altid fører til en lille pause.

Men det betyder ikke, at du behøver at lade det genere dig. I stedet kan I bevidst inddrage påsætning af kondom i jeres forspil ved at fejre det som et særligt øjeblik.

Din partner kan f.eks. tage den på med hånden eller munden og forberede "ham eller hende" på sex. På den måde kan du forvandle en lystdræber til et erotisk ritual, som vil gøre dig endnu mere ophidset.

Til sidst vil vi gerne råde dig til at finde ud af din kondomstørrelse for at sikre, at du er optimalt beskyttet og har så meget sjov som muligt.

Mister Size
Flere artikler

God sex behøver ikke at være perfekt

Læs nu

P-piller - virkelig lige rettigheder under sex?

Læs nu

Kondomer og glidecreme: Sådan går sex som et urværk

Læs nu