Gå til hoved-indhold

Overvinde erektionsproblemer med et kondom - Stiv ydeevne på trods af gummi

Rejsningsproblemer ved brug af kondom er udbredt og kan have forskellige årsager. Ifølge en undersøgelse fra 2013 af Crosby et al. angav 25 % af mændene, at de havde oplevet rejsningsproblemer, når de tog kondom på. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være relateret til erektil dysfunktion. Psykologiske faktorer spiller ofte en rolle.

Brug af kondom kan udløse stress og præstationspres. Tanker som "Jeg håber, det virker denne gang" eller "Det gik galt sidste gang" skaber en anspændt situation, som gør det sværere at få rejsning. Skam eller frygten for, at penis er for lille til kondomet eller partneren, kan også forværre rejsningsproblemerne.

Men der er også rent fysiske årsager: Et tætsiddende kondom lægger pres på penis og kan føre til nedsat blodgennemstrømning. Det kan føre til rejsningsproblemer, især med kondomer, der ikke passer perfekt. Den rigtige kondomstørrelse er derfor også afgørende for ubekymret og sikker sex.

Tips til en stabil erektion med kondom

1. Vær opmærksom på kondomstørrelsen

Et kondom, der er for stramt eller for bredt, kan hindre en erektion. Vær opmærksom på den rigtige kondomstørrelse, det øger ikke kun følelsen og morskaben, men sikrer også mere sikkerhed, fordi det rigtige kondom f.eks. ikke bare glider af.

Bestem kondomstørrelsen nu

2. Reducer spændingen

Prøv at have en afslappet og rolig tilgang til kondombrug. Undgå tanker om præstation og koncentrer dig i stedet om øjeblikket og den erotiske stemning.

3. Brug en penisring

Penisringe, f.eks. lavet af blød silikone, kan hjælpe med at stabilisere erektioner ved at reducere blodgennemstrømningen. De skal dog bruges med omtanke og kun i korte perioder.

4. Stimulerende glidecreme

Glidecreme med milde erektionsfremmende eller stimulerende ingredienser som L-arginin eller mentol kan i nogle tilfælde være gavnlige. Sørg for, at der ikke er nogen uforenelighed, og at gelen er godkendt til brug sammen med kondomer. For at være effektiv skal gelen logisk nok påføres kondomet, dvs. på penis, før kondomet sættes på.

5 Tilstrækkelig ophidselse

Tag dig god tid til stimulering og ophidselse. Giv slip på stress og distraherende tanker, træk vejret dybt og koncentrer dig om din nydelse. Du kan måske også øge din libido og potens ved hjælp af et par kosttilskud som f.eks. vores MISTER SIZE-tilskud.

Flere tips til, hvordan du øger din potens

6. Hold pauser

Tag korte pauser ind imellem og skift stilling eller aktivitet. Den korte afbrydelse kan tage presset af.

7. Korrekt brug

Træk kondomet over din penis, når den er erigeret. Forkert brug kan forringe din erektion.

Sæt kondomet korrekt på

8. Kvinden skal også have nok fugt

Hvis kondomet ikke kan glide nok under penetrationen, kan erektionen også falde sammen. Hvis din partner f.eks. lider af tørhed i skeden, kan samleje ikke kun være ubehageligt for hende, men også påvirke hendes egen stabilitet. Fedtstoffer, olier og cremer kan angribe kondomet, så brug dem ikke som hjælpemidler eller erstatning for personlige gli decremer. Brug derfor kun egnede glidecremer, f.eks. vandbaserede glidecremer som MISTER SIZE Bio Lubricant, som også er egnet til brug med kondomer.

9. Undgå distraktion

Tanker, der distraherer fra ophidselsen, kan fremme rejsningsproblemer. Prøv at blive i øjeblikket. Ekstern stress, f.eks. fra arbejde eller familie, kan være en årsag.

10. Kommunikation med din partner

En åben udveksling med din partner om frygt eller usikkerhed omkring kondombrug kan gøre tingene mere afslappede. Tal åbent om dine bekymringer, problemer og frygt, så begge parter kan reagere bedre på hinanden.

11. Tilstrækkelig øvelse - at onanere med kondom

Øvelse gør mester, og det gælder også for kondomer. Du kan f.eks. bruge kondom, når du onanerer en gang imellem. På den måde kan du øve dig på forhånd og vænne dig til følelsen af sex med kondom. Når du har sex, har du vænnet dig til kondomet og har ikke flere problemer.

12. Professionel hjælp

Hvis rejsningsproblemerne fortsætter, kan en lægeundersøgelse være nyttig for at udelukke organiske årsager som vaskulær forkalkning, hormonelle forstyrrelser eller nerveproblemer. Hvis alle råd er ubrugelige, kan parterapi eller seksuel rådgivning også være nyttig for at løse eventuelle psykologiske blokeringer. I princippet har årsagerne til erektil dysfunktion ikke nødvendigvis noget med kondomer at gøre:

Andre årsager til erektil dysfunktion

Konklusion

Så længe der ikke er nogen fysiske årsager, kan du med den rigtige tilgang, lidt tålmodighed og afslapning, den rigtige kondomstørrelse til dig og lidt øvelse sagtens mestre brugen af kondomer uden at have problemer med at få rejsning. Sex med kondom står for et behageligt og sikkert samleje.

Hvis du stadig er usikker på din kondomstørrelse, tilbyder vi hos MISTER SIZE også de rigtige måleværktøjer som vores Condom Sizer, vores måleapp eller små pakker med 3kondomer til risikofri testning, indtil du har fundet den rigtige størrelse.

Køb passende kondomer nu

Mister Size
Flere artikler

At have sex for første gang: Tips og info til at gøre det smukt

Læs nu

Hvad er Pearl Index - og hvorfor kondomer er gode!

Læs nu

Opbevar kondomer korrekt

Læs nu