Gå til hoved-indhold

Opbevaring af kondomer korrekt - Hvad du skal være opmærksom på, når du opbevarer kondomer

Korrekt opbevaring af kondomer har en direkte indflydelse på kondomernes holdbarhed og sikkerhed, så du bør kende de vigtigste regler for opbevaring. Hvis du spekulerer på, hvad du kan gøre forkert, når du opbevarer kondomer, er svaret: en hel del!

I bund og grund er det ganske enkelt, du skal bare opbevare kondomer på et mørkt og køligt sted. Dette giver dig dog allerede de første fingerpeg om, hvad der kan gå galt, når du opbevarer kondomer korrekt. For det første skal du sørge for, at temperaturen er korrekt, når du opbevarer dem, og for det andet bør de ikke stå i direkte sollys. Ekstremt høje temperaturer, men også højt tryk eller konstant friktion kan beskadige kondomet og gøre det porøst eller efterlade et hul i det.

Så hvad skal du undgå, når du opbevarer kondomer?

Som beskrevet ovenfor vil høje temperaturer, friktion, direkte sollys eller højt tryk beskadige kondomet og reducere dets holdbarhed. Skarpe eller spidse genstande bør heller aldrig opbevares sammen med kondomer. Du bør undgå følgende typiske opbevaringsfejl:

  • Opbevar ikke kondomer i din pung - de er udsat for tryk og ofte for øget friktion.
  • Opbevar ikke kondomet i håndtasken eller rygsækken - også her er der ofte fare for øget friktion eller skarpe genstande, som kan forårsage et hul.
  • Opbevar ikke kondomer i bilen eller handskerummet - det er især et problem midt om sommeren, for når bilen står i solen, er det ofte alt for varmt for kondomer.
  • Opbevar ikke kondomer i direkte sollys - selv her, f.eks. på en vindueskarm, kan det blive meget varmt, især om sommeren.
  • Vær forsigtig midt om sommeren, når temperaturen er over 30 °C - Hvis du har en lejlighed under tag, hvor det bliver varmere end 30 °C i en længere periode om sommeren, bør du lægge kondomerne i køleskabet.

Opbevaring af kondomer i hjemmet

Det bedste sted at opbevare dine kondomer derhjemme er normalt i natbordet ved siden af din seng. Her opbevares kondomerne normalt køligt og mørkt og er altid klar til at blive brugt, når du har brug for dem. Det bedste sted at opbevare kondomer er i en skuffe på dit natbord, da det afhængigt af modellen kan blive ret varmt direkte under natlampen, og de kan heller ikke opbevares et mørkt sted.

Undtagelsen er den førnævnte midsommer, hvor temperaturen i længere tid ligger over 30 °C, og hvor køleskabet er det bedste sted at opbevare dem.

Hvordan kan du beskytte kondomer, når du rejser?

Hvis du ønsker at tage dine kondomer med dig på farten eller på rejser, er det som nævnt ovenfor ikke nogen god idé blot at lægge dem i din pung eller smide dem løst i din rygsæk eller håndtaske. Skarpe ting som kuglepenne eller endda nøgler og friktionen mellem andre genstande kan beskadige dine kondomer, og så har du bare ikke et sikkert kondom ved hånden, når det er vigtigt.

Så hvad kan du gøre for at forhindre dette? - Du skal bare købe en lille, robust metal- eller plastkasse, som du kan pakke dine forsyninger til at tage med på farten, så er dine kondomer perfekt beskyttet, selv når du er på farten. Nu skal du bare sørge for, at de ikke opbevares permanent for varmt i højsommeren.

Mister Size
Flere artikler

Gør mere ud af det - med sexfantasier i din personlige hovedbiograf

Læs nu

En som ingen - hvad de forskellige penisformer handler om

Læs nu

Har folk mindre sex i dag?

Læs nu