Gå til hoved-indhold

Er der temperaturer, der er farlige for kondomer?

Hvordan tåler kondomer varme og kulde? Hvad sker der, hvis kondomer har været opbevaret for varmt om sommeren eller for koldt om vinteren? Få alle oplysninger om de rigtige temperaturer for kondomer i denne artikel.

Kondomer om sommeren

Kondomer bør i princippet kun opbevares ved temperaturer op til maksimalt 30 °C i længere tid, hvilket naturligvis kan være en udfordring i højsommeren. Du bør heller ikke opbevare kondomer i direkte sollys i længere perioder. Kortvarig opbevaring i 3-4 dage i ekstrem varme på op til 40 °C, f.eks. under transport med posten, i bilen eller på en pakkestation, er dog mulig uden problemer. Så selv om sommeren kan du bestille dine kondomer online eller tage dem med dig på rejsen uden bekymringer. Hvis der er en længerevarende hedebølge, og din lejlighed f.eks. er under tag, og bliver mere som en inkubator, kan du også opbevare dine kondomer i køleskabet, da det ikke skader dem.

Hvis kondomer opbevares for længe i den brændende sol eller i varmen, bliver latexen med tiden mere og mere skør og kan rive hurtigere. Hvis du har ladet dine kondomer ligge i handskerummet i din bil i lang tid om sommeren, er det bedre ikke at bruge dem igen. Din pung eller håndtaske er heller ikke et godt sted at opbevare kondomer, da de ofte bliver meget varme om sommeren.

I øvrigt: P-piller har også et temperaturproblem om sommeren. De bør heller ikke opbevares over 30 grader Celsius, da de ellers kan miste deres virkning som præventionsmiddel.

Kondomer om vinteren

Kan kondomer tåle frost? Ja, det kan de. Lave temperaturer og endda frost skader ikke kondomer på nogen måde. Kondomers holdbarhed påvirkes hverken negativt eller positivt. Udløbsdatoen er fortsat gyldig som angivet på emballagen, selv om dine kondomer f.eks. ligger frosset i flere dage om vinteren, fordi du har bestilt dem online.

Konklusion - hvordan skal kondomer opbevares?

Opbevar dine kondomer på et køligt, tørt sted væk fra lys; kondomindpakningen giver god beskyttelse mod lys. Ved normale temperaturer under 30 grader Celsius har du intet at bekymre dig om. Hvis der er varslet en hedebølge, og dit hjem er for varmt i en længere periode, kan du bruge køleskabet. Korte perioder med højere varme under transport skader dog ikke kondomet.

Du kan finde flere spørgsmål om Mister Size-kondomer i vores ofte stillede spørgsmål (FAQ):

Mister Size
Flere artikler

God sex behøver ikke at være perfekt

Læs nu

P-piller - er det virkelig den rigtige måde at opnå ligestilling i sex på?

Læs nu

Kondomer og glidecreme - så sex går som smurt

Læs nu