Gå til hoved-indhold

En som ingen - hvad de forskellige penisformer handler om

Alle mennesker er forskellige. Det viser sig ikke kun på gaden, men også i sengen. Nemlig når tøjet tages af, og manden afslører, hvordan hans bedste stykke tøj er bygget. Eller sagt på en anden måde: hvilken form på hans penis han har. Fordi nogle mennesker mener, at man ikke kun kan aflæse adfærd under sex ud fra den, men også drage konklusioner om karakteren. Så lad os gå lige til sagen: Er det virkelig sandt? Og hvilke penisformer er der egentlig?

Hvilke former for penis er der? Og hvad betyder de?

Præcis hvad de forskellige penisformer hedder afhænger altid lidt af, hvem du spørger. I sin "Penisbog" skelner den belgiske psykolog og sexforsker Goedele Liekens mellem fire former - og hun har en konkret idé om, hvilken type mand der ligger bag dem:

Lille, men smart: "pilen" - også kaldet "Dietrich".

Liekens kalder en penis, der er ret lille og tynd og har faste, glatte testikler, for en "pil". Andre kalder også denne form for "Dietrich", hvilket faktisk passer meget bedre. Fordi den mindre størrelse måske ikke har den samme wow-effekt som med en stor penis, men den giver nogle gode muligheder under sex.

Manden bag denne penisform siges at være en god elsker - bl.a. fordi du med en mindre kønsdel sandsynligvis gør mere ud af det og er mere villig til at eksperimentere for at gøre din partner rigtig glad. Desuden siges mænd med en "pil" at være følsomme og gode lyttere.

Perfekt til sengen: "Spyd" eller "bor".

Mænd bevæbnet med et spyd, med en lang, velproportioneret penis og stramme testikler gør alene visuelt et godt indtryk og vækker sjældent følelsen: "Men han kunne være længere ...". Ofte har spyddet en krumning til venstre eller højre - men det forstår at udnytte dette snildt.

Så det er ideelt til sengen, men til et langvarigt forhold anses "spyd" eller "boremaskine" for uegnet. På grund af sit udstyr har han et let spil - og derfor er det ret svært for ham at forpligte sig og derefter også at forblive trofast. Det er en skam, for ellers er det den perfekte ledsager til alt det sjove.

Stor og vedholdende: knipler

"Kølle" er den penisform, der har den største wow-effekt, fordi den er meget længere og tykkere end alle de andre. Dets bærer anses for at være ekstremt vedholdende og kan lide at have overtaget - både i sengen og i forholdet generelt. Til gengæld er han en trofast følgesvend, kan passe godt på huset og siges endda at være en god danser. Størrelsen af kønsorganerne har dog en ulempe: manden skal være meget mere forsigtig med dem, så fornøjelsen ikke bliver til smerte. Dette gælder især for analsex.

Heldigt greb efter noget fast: Møllestenen

"Møllestenen" eller "ambolten" er en del tykkere end køllen, men meget kortere og støttet af ret store testikler. Manden bag den skulle være en absolut gave for langvarige forhold og ægteskaber - fordi han sætter familien først og tager sig af de mennesker, der står hans hjerte nær. Det gælder også i sengen, hvor han siges at være en meget opmærksom og kreativ elsker. Så det perfekte valg til et jordnært liv.

Hvad hvis en penis ser anderledes ud?

Selvfølgelig er disse fire penisformer kun en måde at beskrive det bedste stykke i alle dets variationer på. Og de er heller ikke nok til at beskrive mangfoldigheden ud over taljen tilstrækkeligt. Eller sagt på en anden måde: Man kan ikke bare sætte en penis i bås (for det ville gøre ondt). Men der er stadig to grundlæggende egenskaber, som mænd selv tænker mere på:

Hvad er bedst - lige eller buet?

For nogle er den bedste del af penis lige som en terning i retning af partneren, for andre kan den bøje til venstre eller højre. Hvis din penis bøjer sig, skal du ikke tænke på det i metaforisk forstand, og du skal ikke være bekymret - omkring halvdelen af alle mænd har en penis, der bøjer sig til den ene side. Det er altså helt normalt og kan endda være ganske praktisk: For med den rigtige position er kurven perfekt til at nå frem til G-punktet. Så prøv det bare lidt og nyd den gode fornemmelse!

Der er i øvrigt en meget enkel grund til krumningen: Der er tre store erektilvæv i penis, som pumpes fulde af blod, når du får stivhed. Ofte er de simpelthen ikke lige lange, så penis trækkes tilbage på den korteste side og bøjes derfor i én retning.

Omskåret eller uomskåret?

Det er normalt forældrene, der bestemmer, om en person skal omskæres eller ej - f.eks. af religiøse årsager. Du har normalt ikke selv nogen indflydelse på det. Selvfølgelig er omskæring stadig muligt i voksenalderen, men det siges at være ret ubehageligt og er simpelthen ikke nødvendigt. (Alle, der har set "Shameless", vil sikkert huske, hvad Carl måtte gå igennem ...)

Mange kvinder er ligeglade med, om penis er omskåret - så længe kropshygiejnen er i orden, og manden også vasker sig under forhuden. Ellers anses den omskårne penis for at være mindre følsom - selv om der også er modsatte erfaringer. Og med en uomskåret penis skal du trække forhuden tilbage, før du tager et kondom på. Ellers er det bare sådan, som det er. Der er ingen grund til at bekymre sig om det.

Og lad os nu komme til sagen: Gør formen på penis virkelig så stor en forskel?

Selvfølgelig gør det en forskel, hvordan en penis er formet - men form og størrelse er ikke afgørende for, hvor god eller dårlig vores sex er. Penisens form siger heller ikke noget om karakteren - medmindre manden er stærkt styret af selvtvivl eller kækhed, hvilket ville være en skam. Så lad dig ikke påvirke for meget af det. Så længe I har det godt sammen og gør hinanden glade under sex, er enhver penisform perfekt.

Som mand skal du bare være den fyr, du gerne vil være - og få det bedste ud af din penisform med lidt kreativitet. Hvis du er i tvivl, skal du bare huske: Vi kan ikke vælge vores krop - og det hjælper ikke at brokke sig eller tvivle, det sætter kun vores styrker i skyggen. Derfor bør vi hellere sætte pris på det, vi får, og så få det bedste ud af det. Det er helt i orden og vigtigt at kunne sige: Jeg elsker min penis! For med den rette indstilling kan du være en god elsker uanset form og størrelse.

Derfor har jeg et tip til partnere: Læg ikke for meget vægt på størrelse og form, og nyd din penis, uanset hvad den er. Hvis du vil have noget andet, er der et stort udvalg af passende legekammerater af silikone. Så vær kreativ, uanset om det er med en mand eller et legetøj - det er det hele værd!

Mister Size
Flere artikler

God sex behøver ikke at være perfekt

Læs nu

P-piller - virkelig lige rettigheder under sex?

Læs nu

Kondomer og glidecreme: Sådan går sex som et urværk

Læs nu