Gå til hoved-indhold

Den internationale kvindedag: Bruger din partner den rigtige kondomstørrelse?

Den internationale kvindedag fejres verden over onsdag den 8. marts for at fejre kvinders sociale, økonomiske, kulturelle og politiske resultater. For at markere lejligheden har vi tænkt over, hvordan du som kvinde kan tage kontrollen tilbage over din seksuelle sundhed, når det gælder sex og prævention. En af disse måder er at sørge for, at din partner bruger den rigtige kondomstørrelse for at sikre mere sikker sex.

Vi ville ikke købe et par nye sko uden at prøve dem, men mange mennesker gætter bare på deres kondomstørrelse og bruger ofte den forkerte størrelse, som enten er for stor eller føles for stram, hvilket kan medføre risiko for seksuelt overførte infektioner, hiv eller graviditet.

Hvorfor er det vigtigt, at kvinder også har den rigtige kondomstørrelse til mænd?

Har du nogensinde gået ned ad gangen i supermarkedet eller på apoteket med kondomer eller købt kondomer online og bare valgt det første, du så? Uden virkelig at spørge dig selv, om det passer til din partner? - Så er du ikke alene.

Men hvis du tager en risiko, når du bruger kondomer, risikerer du også din seksuelle sundhed. Et kondom fungerer som en fysisk barriere mellem penis og vagina og forhindrer overførsel af seksuel væske. Så hvis din partner ikke bruger kondom i den rigtige størrelse, kan det betyde, at din partners kondom enten er for stort og kan glide af, eller at et kondom, der er for stramt, kan gå i stykker, hvilket ikke kun udsætter dig for risiko for seksuelt overførte infektioner og hiv, men også for graviditet. Hvis din partner ikke har kondom i den rigtige størrelse på, kan det føles ubehageligt og mindske følsomheden, hvilket gør ham/hende ubehagelig under samleje, hvilket igen kan påvirke jeres kærlighedsliv.

Så ikke kun på dette års internationale kvindedag skal du sørge for, at din partner bruger kondom i den rigtige størrelse, så sex ikke kun bliver sjovere, men også mere sikkert.

Skal kondomer være svære at tage på?

Nej. Kondomer bør aldrig være svære at tage på. Hvis et kondom er svært at tage på eller føles for stramt, har du den forkerte størrelse på, hvilket øger risikoen for, at det går i stykker eller glider af under sex. Kondomer skal føles behagelige, men sikre - hvis du eller din partner føler, at kondomet er for stramt, skal I måske gå en størrelse op. Hvis du vil dyrke sikker sex, er det vigtigt at bruge den rigtige kondomstørrelse.

Hvordan ved jeg, hvilken størrelse kondom jeg skal købe?

Den bedste måde at finde ud af, om du bruger den rigtige kondomstørrelse, er at måle bredden på din erigerede penis. Længden af penis er normalt ikke vigtig, da et kondom kan rulles fleksibelt ud i længden, så det dækker hele penis. Bredden har betydning for, hvor godt et kondom holder, så du og din partner kan dyrke sikker sex.

Brug nu på den internationale kvindedag en af disse forskellige måder at måle din partners penis på:

  1. Bestem kondomstørrelsen nemt med vores måleapp.
  2. Udskriv vores praktiske PDF-målebånd - print det bare ud og mål din partners penis direkte.
  3. Bestil den praktiske Condom Sizer direkte hjem til dig.
  4. Eller du kan gøre det på den gammeldags måde og bruge en lineal eller et målebånd. For at måle bredden skal du vikle målebåndet rundt om din partners erigerede penis for at få penisens omkreds i mm. Du kan derefter omregne dette til kondomstørrelsen ved hjælp af vores størrelsestabel. Du skal blot måle diameteren med en lineal og derefter kigge på det tilsvarende sted i tabellen.

Ligesom med et nyt par sko bør du prøve flere kondomer for at finde den perfekte pasform. Med vores testpakker kan du f.eks. starte med at bestille blot en pakke med tre og finde ud af, hvilket kondom der føles mest behageligt.

Sådan taler du med din partner om sikker sex

Vi ved, at det nogle gange kan føles svært at tale med din partner om sikker sex, men det er en vigtig samtale at have for at sikre, at du og din partner er beskyttet mod seksuelt overførte infektioner, hiv og risikoen for graviditet. Her er tre måder, hvorpå du kan tale med din partner om sikrere sex på den internationale kvindedag:

  1. Sørg for at have samtalen på det rigtige tidspunkt og sted - uden distraktioner eller afbrydelser.
  2. Vær ærlig over for hinanden - tal åbent med din partner om din frygt, din seksuelle historie eller de risici, du tidligere har taget. Dette øger ikke kun den følelsesmæssige forbindelse og intimitet, men gør også, at I begge føler jer mere afslappede under sex.
  3. Tal om forskellige præventionsmetoder. Der er mange forskellige metoder, du kan prøve - men kondomer giver dobbelt beskyttelse, hvilket betyder, at du er beskyttet mod både seksuelt overførte infektioner og graviditet.

Mister Size
Flere artikler

God sex behøver ikke at være perfekt

Læs nu

P-piller - virkelig lige rettigheder under sex?

Læs nu

Kondomer og glidecreme: Sådan går sex som et urværk

Læs nu