Gå til hoved-indhold

Kondomer i parforholdet - lystdræber eller must-have?

Måske kender du det: Efter en travl dag når du endelig til et punkt, hvor du kan lægge hverdagen bag dig for et øjeblik. I kommer tættere på hinanden - måske har I endda gjort det lidt romantisk med stearinlys og musik. (Eller hvad der nu får dig i humør.) Alting føles godt og er garneret med denne forventningsfulde prikken over i'et. Og med et drilsk blik kunne du nu gå helt over til den varme del af aftenen ... hvis det ikke var for den irriterende afbrydelse for at tage kondomet på ....

Kondomer anses generelt for at være en lystdræber. Også og især i forhold, hvor bekymringen for smitte på et tidspunkt er ovre, og kun prævention spiller en rolle. Så hvorfor ikke bare undvære dem for at gøre sex mere behageligt? Det er enkelt: fordi der ofte er gode grunde til at bruge kondomer, som du helt sikkert bør have på din radar. Og sex med kondom kan være lige så fantastisk, hvis du gør det rigtigt. Du kan finde ud af mere her, og det tager kun et par minutter at læse mere:

Hvornår er kondomer nyttige i et forhold?

Selvfølgelig er det som regel nemmere og rarere uden kondom, hvis der ikke er nogen grund til at bruge et kondom. Men i mange situationer giver kondomer virkelig mening og er det bedste alternativ. F.eks. i følgende fire tilfælde:

Hvis du ønsker at undgå hormonelle præventionsmidler.

Hvis hun tager p-piller eller et andet hormonelt præventionsmiddel, behøver du selvfølgelig ikke kondomer - medmindre du også vil være på den sikre side. Men der er gode grunde til at undgå hormoner helt og holdent. For mange kvinder har p-piller før eller siden stærke bivirkninger, og lysten til sex kan også falde betydeligt. I sådanne tilfælde er kondomer den perfekte måde at nyde de øjeblikke, I tilbringer sammen igen. Og de er den bedste måde, hvorpå man virkelig kan tage ansvar for prævention som et team. (Dette virker i øvrigt også i kombination med NFP. Du kan så lade kondomerne ligge til side, i det mindste i et stykke tid).

Beskyttelse mod sygdomme

Hvis du vil være på den sikre side, når det gælder sygdomme, er kondomer langt den bedste beskyttelse. Det gælder mange seksuelt overførte sygdomme, men også blære- og prostatainfektioner, så I ikke smitter hinanden.

Under analsex

Hvis du har analsex, skal du huske at bruge kondom. Ellers kan det være ret ubehageligt for manden, hvis bakterier kommer ind i urinrøret og fører til en blære- og/eller prostatainfektion. Så der er næppe nogen bedre grund til at bruge kondomer i et forhold.

Hvis du ikke ønsker at "rode rundt".

Kondomer har en stor fordel, som ofte bliver glemt: De gør sex meget "renere". Så hvis du vil skåne den nye sofa eller bilsæderne, er den bedste måde at bruge kondom på. Det gælder selvfølgelig også, hvis du pludselig får lyst til udendørs sex, mens du er ude at rejse.

Det føltes, som om jeg ikke havde kondom på

Bestil en smagsprøvepakke

Hvorfor du ikke pludselig skal stoppe med at bruge kondomer i dit forhold

I parforhold er det ofte sådan, at vi simpelthen glemmer kondomerne på et tidspunkt. Vi kender trods alt hinanden meget bedre nu, og bekymringen om sygdomme osv. er hurtigt væk fra bordet. Men vær forsigtig: Bare fordi I stoler på hinanden, betyder det ikke automatisk, at I er i sikkerhed. Derfor er det bedst at tage en test sammen (f.eks. HIV) for at være sikker. Så har I begge en bedre fornemmelse og kan stadig beslutte, om I vil bruge kondomer af andre grunde eller ej.

Er kondomer virkelig en lystdræber?

Er kondomer virkelig en lystdræber? Enhver, der nogensinde har haft en dårlig oplevelse med kondomer, vil naturligvis straks sige: Ja, helt sikkert! Men vent lige lidt: I de fleste tilfælde er det ikke kondomet i sig selv, der er lystdræberen, men det bliver bare gjort til en bussemand, mens årsagerne i virkeligheden ligger et andet sted. De tre største lystdræbere er faktisk:

1. kondomet passer ikke. Hvis kondomet er for lille eller for stort, føles det hurtigt at tage det på, som om du forsøger at få en tråd gennem et nåleøje med vanter på hænderne. Det er ikke underligt, at de varme følelser hurtigt er overstået. Så sørg for at købe kondomer i den rigtige størrelse. Den bedste måde at gøre dette på er at måle på forhånd og/eller bestille den rigtige prøvepakke.

2. den forkerte teknik til at tage kondom på Lad os være ærlige: Hvem af os har virkelig lært at tage et kondom på med den perfekte teknik i seksualundervisningen? Det er en af de ting, som vi bare aldrig bliver lært ordentligt. Derfor er det helt normalt, at den personlige teknik kan være lidt mangelfuld, og at det berygtede "kondomøjeblik" kan blive en irriterende afbrydelse. Men bare rolig: Du finder detaljerede instruktioner med smarte tips i vores blog. Og med den rigtige størrelse er det faktisk ret nemt og kan gøres på få sekunder.

3. dit hoved har gemt kondomet som en lystdræber. Vores sind spiller en stor rolle i sex, og negative tanker kan ødelægge de bedste øjeblikke. Derfor er det vigtigt, at du selv afgør, om noget er godt eller dårligt. I stedet for at se kondomet som en nydelsesdræber, så tænk på det som et redskab, der giver dig en sikker følelse. Og dermed muligheden for at give dig selv helt slip under sex. På den måde bliver det at tage den på noget smukt, der snarere øger din nydelse.

Når du har fjernet disse tre lystdræbere, vil kondomet hurtigt blive en naturlig følgesvend i dit sexliv. Efter et stykke tid vil du sandsynligvis næsten ikke lægge mærke til det - fordi det rigtige kondom sidder perfekt og næsten ikke kan mærkes, medmindre du koncentrerer dig om det. Og den lille afbrydelse vil snart ikke længere føles som en afbrydelse. Det føles som det øjeblik, hvor det er ved at blive endnu mere intenst ;-)

Nyd sex hele vejen rundt - også og især med kondom

Som du kan se, er kondomer ikke de nydelsesdræbere, som de ofte bliver gjort til at være. Tværtimod gør de sex endnu bedre og nemmere, hvis du bruger dem rigtigt. Så du skal bare beslutte, om du vil bruge kondomer i dit forhold og af hvilke grunde. Og så lad det hele gå løs! Du kan gå et skridt videre ved at gøre det til et fælles ritual at tage kondom på. Fejr øjeblikket, og brug det til at gøre hinanden varme. For eksempel ved at sætte kondomet på på en forførende måde - måske endda med hendes mund. Du vil se: Med en positiv indstilling vil sex med kondom være meget sjovere i fremtiden!

 

Mister Size
Flere artikler

God sex behøver ikke at være perfekt

Læs nu

P-piller - virkelig lige rettigheder under sex?

Læs nu

Kondomer og glidecreme: Sådan går sex som et urværk

Læs nu