Gå til hoved-indhold

Kondom erstatter p-piller som det mest brugte præventionsmiddel i Tyskland

Tiderne skifter, også når det gælder prævention. Ifølge en nylig publikation fra 16.11.2023 fra det føderale center for sundhedsuddannelse (BZgA ) viser aktuelle data fra den repræsentative gentagne undersøgelse af præventionsadfærden hos voksne i Tyskland i 2023, at kondomet har erstattet p-pillen som det foretrukne præventionsmiddel i Tyskland.

P-piller mister popularitet

Brugen af p-piller er for nedadgående. I 2023 brugte kun 38 procent af de adspurgte stadig dette hormonelle præventionsmiddel, sammenlignet med 55 procent i 2007. Den største ændring afspejles i det faktum, at kondomet nu bruges hyppigere end p-piller til prævention for første gang siden 2007 (53 procent andel). Denne ændring i præventionsadfærd er baseret på en stadig mere kritisk holdning til hormonelle præventionsmetoder. Alle andre præventionsmetoder spiller kun en rolle for en lille del af befolkningen.

Stigende kritik af hormonel prævention

Accepten af hormonelle præventionsmetoder er faldende. 61 procent af kvinder og mænd mener, at hormonel prævention har negative effekter på deres krop og sind. Til sammenligning var kun 48 procent enige i dette udsagn i 2018. En generel afvisning af p-piller eller hormonel prævention rapporteres af 15 procent af de kvinder, der bruger prævention, sammenlignet med kun 1 procent for tolv år siden.

De unge voksnes kritiske holdning til hormoner er særlig slående. Andelen af p-pillebrugere blandt de 18-29-årige er faldet fra 72 til 46 procent på 12 år. Samtidig bruger 18 procent af denne aldersgruppe nu præventionsmetoder som spiral, sammenlignet med 3 procent i 2011.

Fokus på tolerabilitet og pålidelighed

Undersøgelsen viser, at for 39 procent af de seksuelt aktive voksne er pålidelighed og for 30 procent brugervenlighed afgørende kriterier, når de skal vælge præventionsmetode. God tolerabilitet bliver stadig vigtigere for 25 procent.

Omkostninger spiller en rolle

For 19 procent af alle kvinder og mænd er prisen på et præventionsmiddel en vigtig faktor. Især kvinder (30 procent), unge respondenter (34 procent) og folk med lav indkomst (39 procent) bekræfter omkostningernes relevans.

Velinformerede takket være forskellige kilder

Respondenterne føler sig velinformerede: 94 procent af de 18-49-årige mener, at de er "meget godt" eller "godt" informeret om deres præventionsmidler. Gynækologisk rådgivning er stadig den vigtigste kilde til information for kvinder med 73 procent. Det er interessant, at hjemmesider for første gang er den hyppigst nævnte informationskilde for mænd. Vi hos Mister Size forsøger også at bidrage med vores kondomblog for at give endnu mere og bedre information om prævention og kondomer.

Beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme

Da de aktuelle tal desværre viser, at seksuelt overførte sygdomme er i stigning, er den øgede brug af kondomer et godt tegn på at vende denne tendens. I modsætning til p-piller giver kondomet en pålidelig beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme og er derfor et let tilgængeligt, pålideligt og billigt præventionsmiddel uden hormonernes bivirkninger.

Konklusion

Det præventive landskab i Tyskland er under forandring. Den kritiske holdning til hormonelle præventionsmetoder fører til, at kondomet erstatter pillen som det vigtigste præventionsmiddel. Tolerance, pålidelighed og brugervenlighed er i centrum for valget af præventionsmiddel. Muligheden for at få information via internettet bliver stadig vigtigere. Med det rigtige kondom fra Mister i din individuelle kondomstørrelse er sjov og følelse heller ikke forsømt, så kondomer hverken er for stramme eller glider af, og du kan nyde samleje uden bekymringer.

Find din kondomstørrelse nu

Køb kondomer direkte

Mister Size
Flere artikler

At have sex for første gang: Tips og info til at gøre det smukt

Læs nu

Hvad er Pearl Index - og hvorfor kondomer er gode!

Læs nu

Opbevar kondomer korrekt

Læs nu