Gå til hoved-indhold

10 gode grunde til god sex (bedst her og nu)

Mellem arbejde, Instagram og selvangivelser er det nogle gange ikke så nemt at finde tid til et par lykkelige øjeblikke med intens samvær. Og før du ved af det, er det tilfredse sexliv på vej ud - som det er tilfældet for flere og flere unge mennesker i dag. Så det er på høje tid at gøre noget ved det og bringe de pirrende øjeblikke tilbage i hverdagen. For at få dig motiveret har vi samlet 10 overbevisende grunde til at nyde god sex lige nu og her. Alt andet er op til din fantasi ...

1. det perfekte middel mod hverdagens stress

Hvorfor ikke bryde den onde cirkel og gøre det omvendt? I stedet for at lade hverdagens stress ødelægge dit sexliv, kan du bruge god sex til at lægge hverdagens stress til side for et øjeblik. På den måde skaber du de bedste betingelser for en fantastisk dag på to måder. Og bagefter kan du vende tilbage til arbejdet med et godt humør af lykke.

Sex er sundt - og hvordan!

Det er ganske vist ikke den mest spændende grund, men sex er en sand mirakelkur, når det gælder sundhed: Det styrker dit immunsystem og forbedrer dine chancer for at komme helskindet igennem den næste bølge af forkølelser. Sex kan også have en positiv effekt på dit blodtryk og dermed mindske risikoen for hjertesygdomme. For mænd holder regelmæssig sædafgang prostata i god form og reducerer risikoen for prostatakræft.

Psyken har også gavn af et tilfredsstillende sexliv. Endorfinerne og "krammehormonet" oxytocin, som frigives under sex, styrker vores velvære. Og danner dermed en lille beskyttende mur mod negative følelser og depressive stemninger. 3.

3. og har også en smertelindrende virkning

Du har ikke altid brug for tabletter for at lindre smerter. For endorfiner kan faktisk have en meget lignende virkning under orgasme. Ud over distraktionen er din krop faktisk mindre følsom over for smerte. Og afslapningen af musklerne kan endda betyde, at hovedpine eller rygsmerter bagefter forsvinder.

4. sex giver din karisma det sidste ekstra

Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan folk ser på dig, når du lige har haft sex? Eller har du oplevet det med andre? Dit ydre har pludselig fået det helt rigtige udtryk, og det føles også ret godt indefra. Så hvis du vil gøre et godt indtryk til den næste fest, så giv dig selv en omgang i soveværelset eller på køkkenbordet inden. Eller måske endda et varmt quickie før det næste møde? Hvis det føles rigtigt, hvorfor ikke!

5. sex er eventyrligt og kreativt

I det ekstatiske samspil mellem jeres kroppe kan I leve jer selv fuldt ud og lade jeres kreativitet få frit spil. Med eventyrlige fantasier, rollespil og alt, hvad der falder dig ind. Nyd denne lille pause og vis os, hvad du kan! Og hvis du har brug for et lille skub, så lad dig inspirere af vores sexfantasier i din personlige hovedbiograf.

6. frisuren!

Mange har prøvet det, men det er helt umuligt! Fordi frisuren efter sex simpelthen ikke kan genskabes. Og det ser bare perfekt ud - på den afslappede, vilde måde. Så der er nok kun én løsning tilbage: den gennemprøvede metode med en intens elskovssession.

7. vanskelige samtaler er normalt meget mere afslappede efter sex

I har en lidt stresset tid sammen, og jeres følelser er ved at koge over? Det er svært at tro - men det er netop i øjeblikke som disse, at make-up sex nogle gange kan gøre underværker. Når I har sluppet den ophobede energi ud på en sammenflettet måde og i det mindste er kommet lidt tættere fysisk på hinanden igen, ser tingene ofte meget mere afslappede ud. Brug de behagelige følelser til at tale om alting igen i fred. Eller sov på den og nyd nærhed i et stykke tid. Bagefter virker de fleste problemer meget mindre, og I kan finde en god løsning sammen.

8. og det er også lettere at sove

Du kan ikke falde i søvn og vender dig bare frem og tilbage på lagnerne, mens dit hoved bare ikke vil slukke? Så rul rundt i sengen på en rigtig stormfuld måde - sammen i et dybt favntag med din bedre halvdel (men selvfølgelig kun hvis hun er vågen og klar til det). Nyd rusen, et par ømme kys bagefter, og du vil sikkert snart falde i søvn. Dette skyldes i øvrigt også det tidligere nævnte "krammehormon" oxytocin.

Og som en lille tak for at hjælpe dig med at falde i søvn, skal du bare tage morgenmad med i seng næste morgen.

9 Et lille klimaks styrker selvtilliden

Efter sex er ikke kun den generelle følelse bedre end normalt - du føler dig også mere selvsikker. Så hvis du har brug for et lille skub eller det rette humør til endelig at kræve den lønforhøjelse, der for længst burde have været givet: Bare udnyt det lille ego boost, som lidt elskov giver. Og hvis du har lyst: behold frisuren! For vi ved, at det er helt magisk!

10. ærligt: du fortjener det!

Men vent et øjeblik! Hvorfor skal vi overhovedet tænke over, hvorfor vi skal have sex? Det er trods alt super dejligt, og helt ærligt: du fortjener det. Ikke bare god sex, men helt fantastisk sex. Uanset hvilken variation, der gør dig glad. Så lad lamelrammen knirke ordentligt, for det er tid til handling og gode følelser!

At nyde god sex - uanset om der er en god grund til det

Uanset om I har en god grund til det eller bare har lyst til det spontant: Forkæl jer selv med samvær, præcis når I har lyst til det. Og selvfølgelig er der noget andet, der er meget vigtigere end gode grunde til sex: at du ikke lader dig påvirke for meget af den allestedsnærværende stress i hverdagen, for lidt tid og meget andet. Fordi vi altid kan finde grunde til ikke at have sex. Men om de virkelig er gode for os, er et helt andet spørgsmål. Hvilket du bedst kan svare på, når du har haft god sex næste gang...

Mister Size
Flere artikler

Gør mere ud af det - med sexfantasier i din personlige hovedbiograf

Læs nu

En som ingen - hvad de forskellige penisformer handler om

Læs nu

Har folk mindre sex i dag?

Læs nu