Gå til hoved-indhold

Hvor meget sex er egentlig normalt?

Fra daglig sex til kun at have sex en gang om måneden - vi har svaret!

Hyppigheden af sex falder med alderen

Forskere fra Kinsey Institute ved Indiana University har undersøgt spørgsmålet om, hvor ofte folk i forskellige aldersgrupper har sex. Kinsey Institute har beskæftiget sig med emnerne seksualitet og partnerskab i mange år. I en omfattende undersøgelse har de fastlagt konkrete tal for den gennemsnitlige hyppighed af samleje. Det skal bemærkes, at der ikke blev skelnet mellem, om deltagerne i undersøgelsen var i et fast forhold eller single.

Undersøgelsen gav følgende resultater:

  • Mellem 18 og 29 år: I gennemsnit har folk i denne alder sex 2,15 gange om ugen, eller i alt ca. 112 gange om året.
  • Mellem 30 og 39 år: Folk her har sex ca. 1,65 gange om ugen, eller i alt ca. 86 gange om året.
  • Fra40-årsalderen: Fra 40-årsalderen har folk sex ca. 69 gange om året, eller i gennemsnit 1,33 gange om ugen.

Det smukkeste sekundære stof i verden - sex i hårde tal

På et tidspunkt i deres liv kommer mange mennesker til et punkt, hvor de ser nærmere på deres egen seksuelle adfærd. Har du nogensinde spurgt dig selv, om du har for meget eller for lidt sex? Udgangspunktet er meget forskelligt for mange mennesker. En single, der har sex næsten hver dag, kan spekulere på, om han eller hun overhovedet er afhængig af sex, mens et par, der har været gift i flere år og har børn, kan spekulere på, om det er for lidt, hvis de kun har sex en gang om måneden. Så for bedre at kunne vurdere din egen situation er det meget nyttigt at få et generelt gennemsnit - du har allerede læst de første tal for de fleste aldersgrupper ovenfor.

Ovenstående resultater viser tydeligt, at den seksuelle aktivitet falder med alderen. Så det er helt normalt, at din seksuelle aktivitet falder, når du bliver lidt ældre og måske også får børn. Men hvis du tænker: "Jeg er allerede 41 år, og jeg går i seng med min kæreste næsten hver dag! - Er der noget galt med mig?" Gå ikke i panik! Der er en anden metode til at bestemme, hvor meget sex du i gennemsnit har om ugen.

Jo længere dit forhold er, jo mindre sex

Hvis vi ser bort fra alderen for et øjeblik, viser det sig, at længden af forholdet også har en afgørende indflydelse på, hvor ofte man i gennemsnit har sex. Et nyforelsket par er f.eks. meget anderledes end et par, der har været gift i flere år.

Der er tre faser:

  • Stærkt forelsket: I denne fase, som varer ca. 18-24 måneder, er det ret almindeligt at have sex med hinanden hver dag. Begge føler de uhæmmede følelser og kan næsten ikke holde fingrene fra hinanden. I par, der kun har været sammen i kort tid, er det gensidige ønske normalt stadig meget stærkt. Hvis det er anderledes for dig, behøver du dog ikke at bekymre dig endnu: Hyppigheden af sex i begyndelsen af et forhold siger ikke noget om det videre forløb af forholdet, der er altid nok andre påvirkninger, som kan føre til mere eller mindre lyst til sex!
  • Etablerede relationer: I denne fase er det vigtigst, at begge parter er tilfredse med situationen. Selv om hyppigheden af sex falder med tiden til et gennemsnit på en eller to gange om ugen, behøver du ikke at bekymre dig. Det siger intet om kvaliteten af jeres forhold. Hvis I føler jer afbalancerede og seksuelt tilfredse som par, er alt i orden. Men hvis jeres ønsker er forskellige, eller hvis I er utilfredse, bør I tale med hinanden. Det er altid bedst at finde nye måder at genoplive den gamle ild på sammen! Hvis du som mand f.eks. føler dig utilpas med kondomer, kan det også skyldes den forkerte kondomstørrelse, og det kan nemt afhjælpes. Nogle gange er det nok at bruge et spændende glidecreme under sex.
  • Ægtepar med børn: Hvis du har været gift i lang tid og allerede har fået børn, vil det også have en effekt på hyppigheden af sex. 30 procent af parrene har derefter i gennemsnit kun sex en eller to gange om ugen. 45 procent siger endda, at de kun har sex omkring en gang om ugen.

Er der noget, der hedder for meget sex?

Så længe du har det godt, er der ikke noget, der hedder "for meget" sex. Men så snart dette ikke længere er tilfældet, kan du have et tilfælde af sexafhængighed. Den ukontrollerbare trang til sex - såkaldt hyperseksualitet - er blevet betragtet som en sygdom i nogle år nu og kan være en absolut tortur for dem, der rammes. De kan ikke længere rigtig nyde sex og er derfor ofte ikke længere i stand til at have et normalt kærlighedsforhold. Hele deres liv er kun bestemt af ønsket om at gå i seng med nogen. Den respektive partner ses ofte kun som et middel til at tilfredsstille afhængigheden. I et sådant tilfælde bør man under alle omstændigheder søge professionel hjælp!

Statistikker og deres betydning

Når vi taler om statistik, vil vi gerne give dig et lille hint: I sidste ende er tal kun tal. Der er mange mennesker, som på den ene eller anden måde afviger betydeligt fra gennemsnitsværdierne og er helt tilfredse med dem. Det er ikke vigtigt at være gennemsnitlig eller normal, men at du har det godt.

Mister Size
Flere artikler

Sådan tager du et kondom rigtigt på - hvordan du gør det, uden at det er irriterende

Læs nu

Venskab+, mingles, åbne forhold og polygami - hvad er det med moderne parforholdsmodeller?

Læs nu

Uanset hvor stor eller lille - jeg elsker min penis

Læs nu