Gå til hoved-indhold

Intim piercing og sikker sex med kondomer - er det muligt?

Find ud af, hvad du skal vide for at kunne bruge prævention sikkert med intime smykker og altid være beskyttet på den bedst mulige måde.

Overvej omhyggeligt beslutningen om en piercing

Som altid skal du tænke dig om, før du handler, hvilket i dette tilfælde betyder at få en piercing. Ifølge undersøgelser øger en intim piercing selvværdet og skulle forbedre sexlivet, og intime smykker er et ægte blikfang for mange mennesker. Det er en af grundene til, at mange mennesker finder intimsmykker så attraktive og får deres brystvorter, klitoris, skamlæber, penis eller pung udsmykket. Der anvendes en lang række forskellige materialer, men for det meste metalpropper, ringe eller stænger. Hvis du har mere oralsex, skal du også være opmærksom på, at en piercing i tungen eller læben også kan have en effekt.

Hvis du ønsker at få en af disse intime dele af din krop forskønnet, bør du ikke kun informere dig på forhånd om de forskellige piercingmetoder og -varianter, men også om konsekvenserne og risiciene for dig personligt og for din sikre seksualitet.

Øget risiko for infektion

Nogle piercinger, f.eks. en pungpiercing (hafada), øger risikoen for at få seksuelt overførte sygdomme. Denne type piercing skaber et nyt hul i det intime område, som ikke kan beskyttes med kondom. Derfor anbefales forsigtighed, og det kan være nødvendigt at dække piercingen med et særligt plaster før samleje.

Det rigtige valg af intimsmykker

Det bør være klart, at kondomer er følsomme over for metal eller skarpe genstande. Så du bør være meget forsigtig med intime piercinger; intet kondom kan garantere beskyttelse. Det er bedst at fjerne dine smykker før samleje, især hvis din piercing har følgende egenskaber:

  • kantet
  • spids
  • skarp
  • groft

Hvis piercingen er glat og rund, kan den stadig fungere ganske godt, men der er stadig en øget risiko for, at kondomet rives over. Så du er nødt til selv at afveje risikoen.

Grundlæggende gælder følgende: Valget af dine intimsmykker og din personlige risikovillighed er afgørende. Ja, sex med intim piercing og kondomer er muligt, men der er ingen garanti for fuldstændig sikkerhed.

Mister Size
Flere artikler

God sex behøver ikke at være perfekt

Læs nu

P-piller - virkelig lige rettigheder under sex?

Læs nu

Kondomer og glidecreme: Sådan går sex som et urværk

Læs nu