Gå til hoved-indhold

Slow Sex: Hvad er det, hvordan virker det, og hvad er fordelene ved det?

Slow sex er bare kedelig, langsom sex? Absolut ikke! Bag det lidt misvisende navn gemmer sig et eventyrland af erotik, nydelse og intimitet for mænd og kvinder. Og selv med erektionsproblemer og uden erektion kan du have langsom sex.

Er du nu nysgerrig? Så god fornøjelse med læsningen!

Hvad er slow sex?

Udtrykket slow sex er lidt misvisende, for det handler ikke bare om at have sex langsommere.

Slow sex handler i langt højere grad om bevidst at sætte farten ned, så presset om at præstere og jagten på orgasmer flyver ud af soveværelset for at give plads til lidenskabelig nydelse og ægte intimitet.

Især i dag skal alting altid være hurtigere, større og bedre, og denne holdning glider hurtigt med ind i soveværelset. Dette pres for at præstere kan føre til, at mænd får erektionsproblemer, at kvinder ikke længere oplever orgasmer, og at sex generelt ikke er tilfredsstillende.

Slow sex handler om at mærke dig selv, din krop og din partner igen og nyde sex med eller uden orgasme.

Hvad har du brug for til slow sex?

I bund og grund behøver du ikke andet end lysten til at prøve noget nyt og (masser af) tid. For det er det, det hele handler om:

At tage sig tid til afslappet nydelse og intimitet.

For mænd er et kondom meget nyttigt, fordi det hjælper dig med at holde længere. Sørg for at vælge den rigtige kondomstørrelse, så du kan mærke det hele, blodgennemstrømningen ikke forstyrres, og du behøver ikke altid at tjekke, om den stadig er der.

Du eller din partner behøver ikke at have en erektion for at nyde langsom sex.

Hvordan virker Slow Sex?

Den vigtigste ting først:

Der er ikke noget rigtigt eller forkert langsomt sex.

Før du går i gang, skal du sikre dig, at du har slukket eller fjernet alle kilder til forstyrrelser. Det betyder, at smartphones, vækkeure, fjernsyn, computere og helst også dørklokken skal være slukket. Du kan vende urene, tage dem af eller lægge dem væk.

Før du begynder, bør du gå på toilettet, få noget at drikke og have håndklæder klar, så du ikke behøver at rejse dig op i mellemtiden.

Når I er klar, kan I gøre det behageligt for jer selv. Tag tøjet af hinanden af eller læg jer nøgne ved siden af hinanden, begynd at slappe af og kom frem. Det er op til dig, hvordan du fortsætter.

I kan langsomt udforske jeres kroppe med fingrene eller læberne, teste, hvordan det føles, og kysse længe. Du kan også langsomt opbygge din ophidselse med blid massage eller kram.

Prøv nye berøringer, forlad de velkendte stier, undgå de klassiske erogene zoner i begyndelsen, før du forsigtigt holder eller stryger din partners penis eller vulva uden store bevægelser.

Vi anbefaler, at du bruger mellem 30 og 60 minutter på denne del.

Hvis præstationspres og stress er årsagerne til erektionsproblemer, kan denne tid allerede have fået dem til at forsvinde. Selv hvis du eller din partner ikke har en erektion, kan I fortsætte med de næste trin og de forskellige stillinger for at skabe variation i jeres leg.

Og selv uden erektion kan penis indsættes, hvis det er nødvendigt. Det gør du ved at tage den i skaftet med den ene hånd og i glans med den anden, mens du trækker forhuden tilbage, hvis der er en. Penis indsættes derefter på samme måde som en blød tampon.

Ellers kan du oprette forbindelse, når du er klar eller har lyst til det. Vi fortæller dig om et øjeblik, hvilke stillinger der er særligt velegnede til langsom sex.

Når I har fået kontakt, er det især vigtigt, at I ikke falder tilbage i gamle mønstre. Husk, at det hele handler om at mærke hinanden og øge jeres ophidselse. Dette kræver ikke en (fast) erektion eller konstant bevægelse.

Hvad er den bedste stilling til langsom sex?

Alle sexstillinger, der giver mulighed for masser af kropskontakt, øjenkontakt og romantik, er ideelle:

  • Missionærstilling
  • Skeens position
  • Den forfærdede engel
  • Zen-pause
  • Lotusblomsten
  • Magiske bjerg

Missionærstilling

Vi behøver nok ikke at forklare dig denne holdning. Enten ligger manden eller kvinden ovenpå. Denne stilling er let og kan holdes i timevis uden nogen anstrengelse. Kys, kærtegn og alle andre former for kærlighed kan udveksles her.

Skeens position

I skeestillingen ligger I begge på siden. Manden ligger lidt forskudt mod hendes bagdel bagfra og kan på den måde komme i kontakt med hende. Han er i den perfekte position til at kærtegne hende.

Den forfærdede engel

Den forfærdede engel svarer til ske-stillingen. Den eneste forskel er, at begge parter bøjer benene og trækker dem ind mod kroppen.

Zen-pause

I zenpausen ligger manden sidelæns på ryggen med det ene ben bøjet, så han vender sig lidt mod hende. Hun ligger også sidelæns med ansigtet mod ham og lægger det ene ben over ham og hans hofte. På denne måde kan de begge ligge afslappet og har masser af plads til ømhed.

Lotusblomsten

Til lotusblomsten skal du have en vis fleksibilitet, men så er det en vidunderlig intim og følsom sexstilling. Først sætter han sig ned i en afslappet siddende stilling med krydsede ben. Derefter vikler hun sine ben om ham, mens hun langsomt sætter sig på ham og får kontakt med ham. På den måde kan I begge nyde hinandens blikke og berøringer, tæt omfavnet.

Magiske bjerg

Til denne stilling har du brug for en bunke puder og tæpper. Stabl dem op, så hun kan ligge på bunken med overkroppen. Bunken skal være så fast, at den ikke falder sammen ved den mindste bevægelse. Manden lægger sig så oven på hende bagfra, så hans overkrop ligger på hendes ryg og dermed forbinder sig med hende.

Resultatet ligner Doggy Style, men med mere kropskontakt og en mere behagelig placering.

Hvordan er normal sex anderledes end langsom sex?

Ved normal sex er fokus ofte på orgasmen. Alle skal komme til klimaks så hurtigt, intenst og så ofte som muligt.

Slow sex handler om følelsen, intimiteten og ømheden. Orgasmer er velkomne, men ikke nødvendige for at få en god og tilfredsstillende tid. Indgroede mønstre og rutiner kan brydes, og der kan gøres nye erfaringer.

Er langsomt sex ikke kedeligt?

Om langsom sex er kedeligt eller ej afhænger af den enkelte. Det er bedst at prøve det af og se, hvordan det er for dig. Mange er dog meget overraskede over, hvor intens og tilfredsstillende langsom sex er, selv om ingen af dem har fået en orgasme.

Mange er endnu mere overraskede, fordi de kom til klimaks uden penetration, fordi ophidselsen fra denne form for sex var så høj.

Hvor kommer Slow Sex fra?

Udtrykket og praksis for Slow Sex stammer fra sexterapeuten og forfatteren Diana Richardson. I sit arbejde har hun kombineret gamle kinesiske og indiske filosofier med moderne seksualvidenskabelige resultater og har skrevet adskillige bøger.

Bogen"Slow Sex - Finding Time for Love" er en af dem. I denne bog deler hun øvelser og illustrationer, der kan hjælpe dig med at opleve kærlighed, lidenskab og tilfredsstillende sex selv i en høj alder.

Konklusion om langsomt sex

Når du prøver Slow Sex, har du chancen for at forvandle dit sexliv og partnerskab og opleve et tilfredsstillende erotisk eventyr. Det kan være en chance for at komme tættere på din partner end måske nogensinde før. Du kan bryde den evige jagt på orgasme og opleve ægte intimitet.

Vil du vide mere om, hvad der virkelig er god sex? Så læs vores artikel med 5 tips til et tilfredsstillende sexliv!

Mister Size
Flere artikler

Sådan tager du et kondom rigtigt på - hvordan du gør det, uden at det er irriterende

Læs nu

Venskab+, mingles, åbne forhold og polygami - hvad er det med moderne parforholdsmodeller?

Læs nu

Uanset hvor stor eller lille - jeg elsker min penis

Læs nu