Gå til hoved-indhold

Brug af udløbne kondomer: 23 overraskende livshacks

Hvis du undrer dig over, om du stadig kan bruge kondomer, der er udløbet, er du kommet til det rette sted. Her får du at vide, hvorfor det ikke er en god idé at bruge gamle kondomer til sex, og hvordan du kan genbruge dem i stedet.

Vi er sikre på, at du vil blive overrasket over, hvad du kan bruge kondomer til.

Kan udløbne kondomer bruges til sex?

Udløbne kondomer er generelt stadig brugbare og ugiftige, uanset om de har været udløbet i 1, 2, 3, 4 måneder eller endnu længere. Men du bør stadig ikke bruge dem til sex, fordi latexen bliver porøs med tiden.

Det betyder, at jo ældre kondomet er, jo større er risikoen for, at det revner under sex. Derfor er det bedre at købe nye kondomer i den rigtige størrelse i god tid. og opbevare demfor at forhindre kondomuheldKondomuheld.

Hvordan kan man genbruge gamle kondomer i stedet?

Heldigvis er der mange forskellige måder at genbruge dine udløbne kondomer på. Her er de 23 bedste life hacks og ideer.

1. Gør dine smartphones, kameraer og andre ting vandtætte i et kondom

Blev du uventet fanget i et kraftigt regnvejr? Eller vil du gerne tage seje undervandsbilleder? Eller er du blevet inviteret til en vandkamp? Så kan du nemt beskytte dine elektriske apparater, tasker og pas med et udløbet kondom.

Du skal blot pakke kondomet ud, tørre smøremidlet af, hvis det er nødvendigt, putte genstanden i kondomet og binde det sammen. En smartphone kan endda stadig betjenes på denne måde.

2. Beskyt sår og plastre mod vand med gamle kondomer

Beskidt vand eller fugt kan let forårsage infektioner i åbne sår, hvis de kommer i kontakt med det. Du kan hurtigt lave en midlertidig vandtæt forbinding med et udløbet kondom.

Pak kondomet ud, klip spidsen af, og træk det derefter over det berørte område.

FORSIGTIG: Tag kondomet af så hurtigt som muligt, for afhængigt af kropsdelen og kondomstørrelsen kan kondomet blokere for blodgennemstrømningen.

3. Kondom håndledsstøtte til kontoret eller hjemmet

Arbejder du meget ved computeren, og gør dit håndled ondt? Så kan du hurtigt genbruge dine gamle kondomer som håndledsstøtte.

Du skal blot fylde kondomet med vand eller sand, binde en knude på det og placere det under dit håndled.

4. Brug udløbne kondomer som en stressbold til afslapning

Er du meget stresset, fordi kunder, kolleger, familie, venner eller bekendte går dig på nerverne? Så lav en stressbold med dine udløbne kondomer.

Åbn kondomet, fyld det med sand eller et lignende materiale, og bind det sammen. Du kan endda male din nye stressbold, hvis du vil.

5. Skocreme til at få dine sko til at skinne med gummierne.

Er dine lædersko eller sandaler kedelige og trænger til at skinne inden næste begivenhed? Så pak hurtigt kondomet ud og gnid skoene. Den smørende gel vil give dem en naturlig og varig glans.

6. Brug gamle kondomer som elastikker

Har du brug for at forsegle en plastikpose eller holde et par ting sammen, og har du ingen elastikker derhjemme? Det er ikke noget problem! Du skal blot tage et gammelt kondom ud, fjerne glidecremen, hvis det er nødvendigt, og derefter skære det i små strimler.

Så kan du bruge kondomelastikkerne som almindelige elastikker.

7. Åbn tætte skruelåg med udløbne kondomer

Har du en krukke eller en anden beholder med skruelåg, som du bare ikke kan få op? Det vil helt sikkert fungere med et udløbet kondom.

Pak kondomet ud, tør smøremidlet af, hvis det er nødvendigt, og læg så kondomet på låget. Den ekstra modstand garanterer, at du nok skal få åbnet beholderen.

8. Genanvendelige kondomkølepuder og kølepakker

Du kan også lave gode genanvendelige kølepuder og kølepakker af dine udløbne kondomer. Du kan bruge dem til at køle skader eller mad ned, mens du er på farten.

Bare fyld kondomet med koldt vand, bind en knude på det og læg det i fryseren i et par minutter eller timer, afhængigt af hvor koldt og tæt du vil have det.

9. Brug udløbne kondomer som en vandtæt sok eller handske

Har du ikke lyst til at få våde fødder eller til at stikke hånden ned i en væske, du helst ikke vil røre ved uden handsker? Så find kondomerne frem! Du kan bare trække dem over dine fødder eller hånd.

FORSIGTIG: Sørg for, at du ikke glider på grund af smøremidlet, og lad kun kondomet sidde på dine fødder eller hænder i så kort tid som muligt. Afhængigt af kondomets størrelse kan det forstyrre blodgennemstrømningen. 10.

10. Genbrug udløbne kondomer som poser og fryseposesubstitutter.

Skal madrester eller andre ting transporteres eller gemmes væk, og har du ikke lige en pose eller frysepose ved hånden? Så kan du bare genbruge et af dine udløbne kondomer. Bare fyld kondomet, bind en knude på det, og gem det væk.

11. Brug gamle kondomer som nøddrikkeflaske på farten

Er du i en nødsituation, eller har du af andre grunde brug for en måde at have drikkevand med på? Så er dine gamle kondomer de perfekte partnere. Fyld dem med vand og bind dem sammen. For ekstra beskyttelse kan du putte kondomet i en tyk sok.

12. Lav et bål med dine udløbne kondomer

Er du i en nødsituation, og har du brug for at tænde et bål? Dette life hack vil hjælpe dig med at gøre det, mens solen skinner. Fyld kondomet med masser af vand fra et nærliggende vandområde eller masser af smeltet sne, og bind det til.

Læg derefter halm, tørt græs eller andet tinder ovenpå, og træk det fyldte kondom fra hinanden i siderne. Det skulle gerne give en ret flad overflade foroven og en bule forneden. Når solen kommer gennem linsen, vil den fokusere og få din tinder til at brænde.

13. Brug gamle kondomer til madlavning

Du kan også bruge dine gamle kondomer til madlavning. Det er ganske vist en lidt mærkelig idé, men det kan lade sig gøre. Hvis du taler japansk, er der endda en kondomkogebog, du kan købe.

14. Genbrug udløbne kondomer som festpynt og balloner

Uden sjove dekorationer og balloner er enhver fest automatisk halvt så sjov. Hvis du ikke har lyst til at bruge ekstra penge på dem, kan du lave sjove dekorationer med kondomer.

Blæs dem op, mal dem, fyld dem eller brug dem på andre måder. Det er kun din kreativitet, der sætter grænser.

15. Brug dine gamle kondomer som dørstoppere

Vil du forhindre dine døre i at smække i på grund af træk eller i at ramme vægge? Så kan du genbruge dine gamle kondomer som dørstoppere. Du skal blot fylde kondomet med sand eller jord, binde en knude på det og placere det foran eller bag døren.

Hvis det ikke holder ordentligt længere, kan du vaske støvet af, og så er det som nyt igen.

16 Udløbne kondomer som papirvægte

Du kan selvfølgelig bruge en sten eller en anden dyr brevvægt, men en kondom-briefvægt er meget sjovere og billigere.

Vask kondomets smøremiddel af, fyld det med sand, jord, småsten eller andet materiale, bind det sammen, og du er færdig.

17. Lav sjove isterninger med dine udløbne kondomer

Hvis du vil overraske dine gæster med noget særligt, er isterninger af kondomer en sjov og original idé. Alt, hvad du behøver, er tomme toiletruller, udløbne kondomer, vand og en fryser.

 1. Placer rullerne, så åbningen er på bordet eller vendt mod dig.
 2. Tag derefter kondomerne ud, og rul dem lidt længere ud, end toiletpapirrullerne er høje.
 3. Hæng derefter kondomerne med den lukkede side nedad i toiletpapirrullerne, og stræk kondomet over rullen.
 4. Nu skal det være fastgjort, så du kan fylde det med vand.
 5. Når du har fyldt kondomerne med vand, lægger du dem i fryseren i et par timer.
 6. Når isterningerne er helt hårde, kan du tage dem ud af rullen, køre dem under varmt vand i et sekund og derefter bare trække kondomet af.

Så er du færdig.

18. Genbrug gamle kondomer til afkalkning

Løber vandet ikke ordentligt ud af vandhanen eller brusehovedet, eller sprøjter det i alle retninger? Så er det tid til at afkalke. Men hvis du ikke har lyst til eller mulighed for at skille hele vandhanen ad, kan du også afkalke den med kondomer.

Fyld blot kondomet med lidt vand, eddike eller citronsyre, og træk kondomet over vandhanen. Sæt det nu fast med et par elastikker, og lad det trække ind. Jo stærkere din eddike er, jo mere skal du fortynde den, så dine vandhaner ikke bliver misfarvede.

19. Brug udløbne kondomer som slangebøsse

Du kan også nemt lave en praktisk slangebøsse ud af dine udløbne kondomer. Alt, hvad du skal bruge, er et kondom, et papkrus og en kniv eller saks.

Pak først kondomet ud, og træk det hen over åbningen på papkruset. Dernæst vender du bægeret på hovedet og skærer bunden af med kniven eller saksen. Så er du færdig.

Du kan nu kaste dine projektiler gennem åbningen ind i kondomet, og derefter holde papbægeret og kondomet, mens du trækker i kondomet med den anden hånd.

20. Genbrug udløbne kondomer som hårbånd

Hvis du har langt hår og ingen scrunchie ved hånden, kan du genbruge et gammelt kondom til at lave en hurtig scrunchie. Pak kondomet ud, rul det helt ud, og klip ringen af ved åbningen af kondomet.

Så har du en scrunchie til at ordne dit hår med.

21. Brug gamle gummier som erstatning for hætten

Der er to varianter af dette lifehack til kondomer. Den første er, at du tager kondomet og bare trækker det over beholderens åbning for at forhindre, at der kommer noget ind i beholderen.

I den anden variant puster du kondomet op, placerer det på åbningen, trykker hårdt på kondomet med din anden hånd og lukker luften ud på samme tid. Dette vil få kondomet til at lukke sig omkring beholderens åbning.

22. Genbrug kondomer som skridsikker belægning

Dette hack fungerer næsten som den anden variation af det forrige trick. Først pakker du kondomet ud, ruller det ud og fjerner glidecremen. Så puster du det op og trykker f.eks. et glas ned på det, mens du lukker luften ud igen. Dette strammer kondomet omkring bunden af glasset og forhindrer det i at glide.

23. Lav en DIY-kondomnisse af gamle kondomer

Du kan lave smukke dekorationer til dit hjem med dette upcycling-trick med gamle kondomer. Her er, hvad du skal bruge:

 • Kondom
 • Håndværk og modellervoks
 • Tragt (kan laves af papir)
 • Clips og/eller snor
 • Farver

Og sådan bygger du din kondomnisse:

 1. Pak kondomet ud, og rul det ud
 2. Tag din tragt, og fyld kondomet med beton.
 3. Bind kondomet sammen, og fastgør knuden med klemmen eller en snor over kondomet, så det får en opadgående spids form.
 4. Lad betonen hærde i mindst 24 timer.
 5. Fjern kondomet fra betonen
 6. Brug modellervoksen til at forme nissen yderligere. Lav f.eks. en næse, en puf til hatten osv.
 7. Mal nissen efter din smag

Når malingen er tør, kan du placere nissen i dit hjem eller din have. Her kan du finde en videovejledning fra Orion.

Konklusion - Genbrug gamle, udløbne kondomer

Kondomer er utroligt alsidige, og du kan have meget sjov med dem uden for soveværelset. Når du har sex, bør du ikke bruge udløbne kondomer, fordi de bliver porøse og hurtigt kan gå i stykker og sprænge.

Så hvis de er udløbet, skal du sørge for at købe nye kondomer i den rigtige størrelse for at forhindre kondomuheld og derefter bruge de gamle gummier andre steder.

Vidste du, at 88% af alle mænd bruger den forkerte kondomstørrelse? Hvis du ikke kender din størrelse endnu, kan du se her, hvordan du finder din perfekte kondomstørrelse i 4 nemme trin.

Mister Size
Flere artikler

Gør mere ud af det - med sexfantasier i din personlige hovedbiograf

Læs nu

En som ingen - hvad de forskellige penisformer handler om

Læs nu

Har folk mindre sex i dag?

Læs nu