Gå til hoved-indhold

Verdens AIDS-dag: Den usynlige fare ved seksuelt overførte sygdomme

Det er en stille epidemi - det er de ord, som Verdenssundhedsorganisationen bruger til at beskrive det aktuelle antal tilfælde af seksuelt overførte infektioner og seksuelt overførte sygdomme. Det er ikke uberettiget: Ifølge Robert Koch-instituttet bliver mere end en halv million mennesker i Europa smittet med en seksuelt overført sygdom hvert år, men mange opdager først ikke, at de er smittet.

Den usynlige fare

Årsagen til dette er den simple, at nogle seksuelt overførte sygdomme i starten er asymptomatiske og derfor kan sprede sig ubemærket. Robert Koch-instituttet understreger, at omkring 10 % af nye HIV-infektioner forbliver uopdagede i lang tid.

Afhængigt af den seksuelt overførte sygdom kan infektionen føre til alvorlige helbredsproblemer som infertilitet, levercirrose og kræft. Ifølge Federal Centre for Health Education er der brug for mere uddannelse for at bremse spredningen af seksuelt overførte sygdomme.

Vigtigt og rigtigt: World Aids Day den 1. december

World Aids Day den 1. december er et glimrende eksempel på vellykket oplysning. Siden den blev grundlagt af WHO i 1988, har regeringer, sundhedsorganisationer og NGO'er over hele verden brugt denne dag til at gøre opmærksom på problemerne med HIV/AIDS og vise solidaritet. Dagen fremmer forståelsen og styrker de forebyggende foranstaltninger. Ud over regelmæssig testning understreges især vigtigheden af kondomer som et effektivt middel til beskyttelse mod overførsel af hiv og andre seksuelt overførte infektioner.

Kondomer kan beskytte

Kondomers beskyttelsesmekanisme er lige så enkel, som den er genial: Kondomer danner en barriere mellem de kropsvæsker, der kan overføre seksuelt overførte sygdomme. Uanset om det er syfilis, gonoré eller HIV - brugen af kondomer reducerer risikoen for infektion betydeligt. De beskytter ikke kun mod alvorlige helbredsproblemer, men også mod den følelsesmæssige stress, der kan ledsage diagnosen af en seksuelt overført sygdom.

Ud over deres ubestridelige sundhedsmæssige fordele er kondomer ekstremt brugervenlige. De er lettilgængelige, fås uden recept fra lægen og kræver ikke kompliceret anvendelse. I præventionsverdenen er kondomer den ultimative mellemløsning, der giver både sikkerhed og intimitet.

Selvom kondomer er det mest anvendte præventionsmiddel i Tyskland ifølge de seneste data, er den nuværende brugsrate kun 53%, hvilket giver plads til yderligere stigninger.

Hvorfor mange ikke bruger kondom

Problemet: På trods af deres fordele bliver kondomer stadig mødt med forbehold i samfundet, især med hensyn til deres opfattede lystdræbende image. Nogle mænd klager endda over erektionsproblemer. Det er som regel ikke en undskyldning, for flere undersøgelser viser, at omkring 50 % af mændene oplever, at kondomer i standardstørrelse ikke passer, dvs. at de er for store eller for små.

Hvis de er for løse (ca. 10%), kan de glide af eller lække efter ejakulation. Hvis de er for stramme (ca. 40%), er de svære at rulle ud, giver følelsesløshed og kan lettere revne. Det betyder, at et kondom med dårlig pasform ikke kun forringer nydelsen, men også den sikre beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme.

MISTER SIZE: 7 størrelser for mere sikkerhed og en ægte følelse

For at imødegå denne udfordring tilbyder MISTER SIZE et udvalg af kondomer i syv forskellige størrelser, ledsaget af flere målemetoder til at bestemme den rigtige størrelse. Vores app gør det nemt at estimere den ideelle størrelse uden at downloade eller registrere sig, hvilket hjælper med at kombinere nydelsesfulde øjeblikke med effektiv prævention. MISTER SIZE er også aktivt involveret i samarbejdet med sociale organisationer som ProFamilia og AIDS-Hilfe for yderligere at reducere spredningen af seksuelt overførte sygdomme ved at anbefale kondomer, der passer og føles rigtigt.

Mister Size
Flere artikler

Hvordan kan du beskytte dig mod seksuelt overførte sygdomme?

Læs nu

Præventionsmetoder til mænd: Disse nye og gamle er tilgængelige

Læs nu

Forøg potensen som mand, hvordan du forbedrer din potens

Læs nu