Gå til hoved-indhold

Kondomer til børn - kondomer, der vokser med børnene

Vil du vide, hvornår og hvordan du skal lære børn om sex? Hvordan du bedst kan forberede og beskytte dem, eller leder du efter passende kondomer til børn?

Så er du kommet til det rette sted! I denne artikel fortæller vi dig, hvad du skal vide om seksualundervisning, kondomer og kondomstørrelser til børn. Vi fortæller dig også, hvor du kan købe kondomer til børn og teenagere, og vi udstyrer dig med den vigtigste viden om kondomer.

Så spænd dig fast, for det her vil du ikke gå glip af!

I hvilken alder skal du opdrage dine børn?

Svaret på dette spørgsmål varierer meget, men grundlæggende er korrekt seksualundervisning en løbende proces og bør helst ikke være en alvorlig samtale, der kun finder sted én gang.

Det er bedst at tale med dine børn om emner som seksuelt samtykke, graviditet, seksuelt overførte sygdomme og pubertet, før de er 10 år gamle.

Emnet prævention er særlig vigtigt på dette tidspunkt, fordi dine børn har brug for din støtte. Tal med dem om de forskellige hormonelle og hormonfrie præventionsmetoder for kvinder og mænd.

På den måde kan du forberede dem på de næste år og oplevelser og sikre, at de kan træffe gode valg og beskytte sig selv.

Den bedste måde at oplyse børn og unge på

Den bedste måde er at have åbne, alderssvarende samtaler, hvor dine børn kan stille dig alle de spørgsmål, de har. Det kan ske helt tilfældigt i hverdagen.

Hvis du synes, det er svært at tale om disse emner, eller hvis du bare gerne vil være godt forberedt, findes der mange forskellige bøger, brochurer og videoer om emnerne.

I øvrigt er det meget få skoler, der taler om kondomstørrelser.

Derfor er det helt nødvendigt, at du som forælder taler med drenge OG piger om det, måske endda gør skolen opmærksom på, at der findes forskellige størrelser.

Hvilke kondomer skal man købe til børnene?

Det er svært at finde de rigtige kondomer til teenagere, fordi penis hos 12, 13 eller endda 14-årige ofte ikke er fuldt udvokset endnu. Afhængigt af hvornår puberteten starter, og hvor mange væksthormoner der er i kroppen, kan penis vokse i op til 6 år.

Det betyder, at det kan tage indtil 18, 19 eller 20 års alderen, før den når sin fulde størrelse.

På grund af dette vil standardkondomer i størrelse 52 eller 53 ofte ikke passe, glide let af eller være for stramme. Det gør samleje usikkert og ubehageligt.

Der er også det problem, at et kondom, der tidligere passede, kan blive for lille med tiden, fordi penis vokser. Dette gør igen sex usikker, fordi for små kondomer lettere sprænger, er ubehagelige og kan påvirke erektionen. Dette øger igen sandsynligheden for ubeskyttet samleje.

Kondomer i små og store størrelser

Af disse grunde er det især vigtigt for børn og unge at finde den rigtige kondomstørrelse og at bruge kondomer, der stort set vokser med dem.

Måske viser det sig efter at have målt kondomstørrelsen, at et kondom i størrelse 47 eller 49 passer perfekt i begyndelsen. Efter et par måneder eller år kan størrelsen dog begynde at klemme og blive ubehagelig.

Så er det, ligesom når du køber sko, på tide at måle igen, revurdere bredden eller omkredsen og skifte til en ny kondomstørrelse.

I øvrigt er længden af penis eller forhuden ligegyldig, når du køber et kondom. Det er helt i orden, hvis kondomet ikke er rullet helt ud eller ikke dækker penis helt, så længe bredden eller omkredsen er rigtig.

Størrelsesskema for kondomer - kondomer til små og store penisser

Nedenstående er en oversigt over de forskellige kondomstørrelser, du kan få. De fleste producenter tilbyder kun kondomer i størrelser mellem 52 og 57.

Her hos Mister Size kan du også få mange mindre og større kondomer, som er ideelle til små (eller kompakte) og store penisser.

Til penisomkreds

Til penisdiameter

Kondom størrelse 47

mindre end 10 cm

mindre end 3,18 cm

Kondom størrelse 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Kondom størrelse 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Kondom størrelse 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Kondom størrelse 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Kondom størrelse 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Kondom størrelse 69

større end 15,5 cm

større end 4,93 cm

Hvor kan man købe kondomer til børn og teenagere?

Da de fleste butikker i øjeblikket kun sælger kondomer i standardstørrelserne 52 til 57, er det nemmest at bestille passende kondomer til børn på internettet.

Som udgangspunkt sendes kondomer i neutrale pakker, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at dine naboer (eller forældre) kan se, hvad du har bestilt.

Du kan finde mange forskellige størrelser af Mister Size i Müller-apoteker, på mange apoteker og også i Orion-butikker.

Vigtig viden om kondomer for børn

At vælge den rigtige kondomstørrelse er et godt og vigtigt første skridt. Men hvad så? Hvordan opbevares kondomer? Hvordan bruges de korrekt? Hvad sker der, hvis et kondom sprænger eller sidder fast?

Du kan finde alle disse oplysninger her:

Konklusion - Kondomer til børn

Korrekt seksualundervisning til børn og unge er vigtig og bør foregå så åbent som muligt. Kun på den måde får børnene mulighed for at dyrke sikker sex, forebygge graviditet, beskytte sig selv og forblive sunde.

Valg af den rigtige kondomstørrelse er grundlæggende et vigtigt skridt for at sikre, at kondomer opfattes som noget nyttigt og godt.

Kun med den rigtige kondomstørrelse er man optimalt beskyttet og kan nyde det maksimalt.

I øvrigt: Hvis du skal til at have din første gang, bør du læse vores artikel om at have sex for første gang, så din første gang kan blive en god gang!

Få endnu mere at vide om kondomer

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Seksuel viden om kondomer

Bestem den rigtige kondomstørrelse i 4 enkle trin

Det er vigtigt at bruge den rigtige kondomstørrelse for at opnå en god beskyttelse. Her kan du finde ud af, hvordan du finder den rigtige størrelse i 4 nemme trin.

Kondom Anwendung
Vores tips til kondomer

Brug af kondomer

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bruger kondomer? Her er de vigtigste tips, før du bruger kondomer.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Seksuel viden om kondomer

Kondomer og kondomstørrelser: Alle dine spørgsmål besvares

Alt, hvad du kan spørge om kondomer og kondomstørrelser, er besvaret i dette indlæg. Klik nu for at læse mere.